Друштво

ПОСТОЈЕ САМО ДВЕ МОГУЋНОСТИ! Огласио се Предраг Кон! Ево шта каже о ситуацији са КОРОНОМ У СРБИЈИ!

printsvreen

Епидемиолог Предраг Кон поручио је данас да неће да “дезертира”, већ ће да остане у Кризном штабу, у тренутку када видимо нови “пик” у првом таласу корона вируса

  • Све време се залажем за санкције, кажу ми да не може. Шта ја на то да кажем? Очекујете да напустим Кризни штаб? Питање је да ли сви очекују да напустим Кризни штаб? – упитао је Кон, истичући да му, након напада на друштвеним мрежама, сада довикују и на улици.

Он је за РТС рекао да ће предложити нове мере.

Кон каже да је за тренутну епидемиолошку ситуацију одговоран пре свега вирус, који је показао да му не можемо ништа, али и лица која су омогућила више од 5.000 људи на фудбалском стадиону, као и одржавање матурских вечери.

Када је предлагао казне, рекли су му, каже, да казне нису епидемиолошке мере.

  • Постоје две могућности: да се човек дигне и оде или остане и не дезертира – навео је Кон који истиче да је његова обавеза да буде ту у тренутку када се погоршава ситуација.

Поруцио је да морају да се поштују мере, али додаје да не подржава потпуно затварање, јер бисмо у том случају, каже, имали овакву ситуацију више година.

  • Морамо да дођемо или до имунитета, или да се вакцинишемо – навео је Кон, истичући да је ово “бирање годишње сезоне” када се може доћи до заражавања.

Ако смо све време затворени, на крају ћемо престати да живимо, рекао је Кон наводећи да ће прва жртва бити здравствени систем.

Информер.рс/ТАЊУГ