Друштво

НА ИНФЕКТИВНОЈ У СВАКОМ ТРЕНУТКУ 90 ПАЦИЈЕНАТА: Не постоји празан кревет, највише долазе млади

Pixabay

Заменица директора Инфективне клинике Ивана Милошевић изјавила је данас да се на тој клиници од корона вируса у сваком тренутку лечи 90 болесника, а да се у Пријемној амбуланти дневно прегледа 300 пацијената.

“Ситуација је иста као последњих дана, сваког момента испред пријема значајан људи чека, број прегледа је око 300, па је неминовно да људи морају да чекају. Свако ко дође мора да буде прегледан, да му се уради снимак плућа и биохемијске анализе, што траје”, истакла је заменица директора Инфективне клинике.

Апеловала је на грађане, који сумњају да су заражени корона вирусом, да иду у ковид амбуланте при домовима здравља, где се ради примарна тријажа.

“Апелујем на градане да покажу стрпљење, а ми ћемо да радимо. Ми смо терцијарна установа, овде се лече болесни људи, ми не можемо да радимо услужно тестирање, ми ћемо такве људе враћати”, истакла је Милошевић.

Напоменула је да у клиници ни у једном моменту не постоји празан кревет, јер чим се један пацијент отпусти, други се прими.

“Махом је у питању млад свет, а има их и на интензивној нези. Апелујем да се људи придржавају свих мера”, нагласила је Милошевић.

Ковид амбуланте постоје у сваком дому здравља. Прегледи се не заказују.

Од данас у Београду раде две нове ковид амбуланте и то током целе ноћи. Једна је у улици Чарлија Чаплина на Палилули, а друга у улици Цара Душана у Земуну.

(Курир.рс/Тањуг)