Регион

УХАПШЕНА И СЕСТРА АНДРИЈЕ МАНДИЋА: Милова полиција хапсила све редом! Ксенија носила лекове посланици па задржана!

Foto: Facebook / Slaven Radunović

Међу бројним проведеним грађанима Црне Горе на синоћњим протестима нашла се и сестра Андрије Мндића Ксенија Мандић Кљајић.

Ксенија, сестра председника опозиционе Нове српске демократије Андрије Мандића, синоћ је на мирном протесту била у друштву посланице Марине Јочић која је пптом ухапшена у Подгорици.

Међутим када је Ксенија достављаала лекове за ухапшену народну посланицу, из полиције су рекли да “мора и она да остане у притвору”.

Андрија Мандић, један од лидера Демократског фронта који се налази у Београду, на ВМА, обратио се из болничке собе након снимака хаоса из Будве и хапшења функционера, и позвао режим да што пре ослободи невине ухапшене,а колеге из опозиције да заједно седну за сто и крену у заједничку акцију.

Подгоричка полиција је саопштила да је ухапшено 18 особа због, како се нааводи, непријављеног јавног окупљања.

“Полиција је одмах извршила поставку службе и окупљенима издала више упозорења и наређења да се разиђу. Они су се о издата наређења оглушили и узвратили скандирањем те након тога у правцу полиције почели да бацају каменице”, каже се у саопштењу.

“Полиција је применила законска овлашћења и употребила средства принуде – хемијска средства и физичку снагу након чега је окупљена група разбијена”, наводи се у саопштењу.

Подсетимо, након ескалације ситуације у Будви када је полиција интервенисала пртитов окупљеног народа и бацила сузавац, протести су се прелили и на друге градове широм Црне Горе укључујући Подгорицу, Никшић, Беране, Бар и друге.

Курир.рс / Ин4с.нет