Хроника

УХАПШЕНА ПЕВАЧИЦА РОМАНА: С пријатељем остала без новца у Аустралији, па пљачкала банкомате, ево колико ће робијати

Foto: Printscreen/Instagram

Певачица Романа Панић (45) и агент за продају некретнина Филип М. (40) сумњиче се да су током марта и априла постављали уређаје за снимање на три банкомата у Бризбејну у Аустралији, преноси тамошњи портал “9њуз”.

  • Они су у Аустралији боравили као туристи када су запали у проблеме са новцем и онда су смислили план како да “напуне новчанике” и прикупили су банковне податке 35 особа – изјавио је судија Окружног суда у Бризбејну Пол Смит.

Филип М. је признао кривицу за 18 тачака оптужнице, Романа П за 16 и они ће, поред тога што ће морати да врате новац, робијати. Како преносе страни медији, Филип М. је осуђен на 14 месеци, а Романа П на 12 месеци, односно биће пуштена условно после три месеца.

Полиција је, након што је техничар пронашао нелегалне уређаје на банкомату, претресом стана у Спринг Хилу где су њих двоје одсели, пронашла обележене новчанице у вредности 23.500 аустралијских долара, уређаје за снимање картица, картице за складиштење података на којима су пронађени снимци купаца на банкоматима, личне банкарске податке клијената у банкама и алатке за инсталирање додатних уређаја.

Полицајци су открили да је Филип М. најпре извиђао банкомат, да би се два дана касније вратио и са хируршком маском поставио уређаје. Судија Смит оценио је да је цео поступак био веома прецизно осмишљен и да је цео систем омогућио Филипу М. и Романи П да незаконито снимају људе који користе банкомате. Они су на пресуде поднели жалбе, али су одбијене.

(Курир.рс/ Даилy маил)