Друштво

РЕКА НИЖА ЗА 15 ЦЕНТИМЕТАРА Стање у Љубовији под контролом, почело чишћење

informer

Река Љубовиђа, која се због обилних падавина излила и поплавила око 700 домаћинства и пољопривредна земљишта у Љубовији, данас је за 10 до 15 центиметара нижа, вода се полако повлачи, те је за сада ситуација под контролом, изјавио је за Тањуг председник те општине Милован Ковачевић.
Наводи и да је око 20 домаћинстава још увек без струје, а око 100 кућа и без техничке воде, која се очекује да ће стићи данас до 14 часова.

Ковачевић каже да вода у тој општини тренутно није исправна за пиће и тако ће остати док, истиче, од Завода за јавно здравље Шабац не добију решење да је вода здравствено исправна.

“Ситуација је за сада под контролом, покушавамо да отворимо прилазне путеве, чистимо град, улице, износимо смеће и наносе из дворишта и молимо Бога да не буде више кише”, рекао је Ковачевић за Тањуг.

Каже да је киша мало падала током ноћи и јутрос, али да то није утицало на ниво водостаја Љубовиђе.

У општини су још увек и припадници војске који, у сарадњи са представницима Путева Србије, раде на припремама за постављање понтонског моста на магистралном путу Бајина Башта – Љубовија, где се мост након поплава урушио, али се, каже Ковачевић, тражи и алтернатива земљаног пута.

Тањуг