Хроника

ФАТАЛНА ПЛАВУША ИЗ ВРДНИКА НАМАМИЛА МУЖА ПА ГА УБИО ЊЕН ЉУБАВНИК: Ћеркице још не знају да им је тата мртав ТУГА

Printscreen

Родитељи Немање Грчића, којег је у Врднику убио женин љубавник 25. априла 2019. године, боре се за старатељство над унукама.

Суђење њиховој снаји Данијели, осумњиченој за умешаност у злочин, одложено је.

  • Није постојао ниједан разлог да мој Немања буде убијен и то ће се на суду доказати. У последњем телефонском разговору између њега и снаје Данијеле, причали су сасвим смиреним тоном, без тензија, вику. Зашто га је намамила, да би га тамо убили, зна само она – каже Јован Грчић, отац убијеног Немање Грчића (37), из Београда, који је заједно са супругом и мајком дошао у понедељак у Виши суд у Сремску Митровицу где је требало да се одржи главни претрес.

Осумњиченима за смрт његовог сина Зорану Димићу (52), из Суботице, и Данијели Ђиласовић (43), из Београда, невенчаној Немањиној супрузи, према оптужници ставља се на терет кривично дело убиство и недозвољено поседовање и држање оружја, као и убиство у помагању.

Пред почетак рочишта, адвокат оштећених Бранислав Вукосављевић предао је судији Николи Радановићу компакт-диск на којем је снимак последњег телефонског разговора између Данијеле и њеног супруга. Адвокат оптужених Никола Ристић затражио је да се главни претрес одложи, ако ће суд користити снимак као доказни материјал, како би могли да га саслушају и да се припреме. Са овим предлогом се сложила и заменица јавног тужилаштва, па је главни претрес одложен за август.

Пре уласка у судницу кроз стаклена врата мајка убијеног Немање, све време гледала је снају са лисицама на рукама и ногама, покушавајући да је чује, тражећи одговор зашто је учествовала у убиству њеног сина 25. априла прошле године у једном апартману у Врднику, на падинама Фрушке горе.

  • Подигла сам јој кредит да би отворила приватни вртић. Још га отплаћујем. За то нису знали ни мој супруг, а ни Немања. Сада бринемо само за наше унуке. Поднели смо папире за њихово старатељство, оне још не знају шта им се десило са родитељима – кроз сузе говори Мира. Девојчице имају 4 и 6 година.
  • Морамо да им кажемо истину, али не знамо како, плашимо се. Оне мисле да су им отац и мајка негде на путу, и надају се да ће се они вратити сваког часа, да поново живе сви заједно. Ипак, осећају да нешто није у реду – говори Јован.

Немањин отац се на тренутак присетио последњих дана са сином, где је, како каже, и он сам предосетио да му се нешто спрема.

  • У том телефонском разговору, он њој каже “јер ти хоћеш мени да наместиш нешто”. Била му је сумњива њена претерана љубазност и милост, јер је није знао као такву. А онда је Немања изненада решио да дође из иностранства само да би видео децу. Два дана пред убиство, Данијела му је рекла да има важан пословни састанак у Врднику, а за то време да он може да буде на базену. И тамо је очигледно реализовано све што је било испланирано. Зоран га је прво упуцао у груди, а када је Немања пао преко табуреа онда му је пуцао у потиљак – говори очајни отац не кријући да је између његовог сина и снаје све било већ готово, као и да се Немања противио само да Данијела доводи у кућу друге мушкарце због деце.

Родитељи убијеног Грчића кажу да је Данијела могла лепо да живи од приватног вртића, који има на Тошином бунару, где борави двадесетак деце. Али, како истичу, воли новац, па сумњају да је и од Зорана узела неколико десетина хиљада евра. Они очекују да ће и то бити откривено у овом судском процесу.

(Курир.рс/митровица.инфо)