Свет

КИМ СПРЕМАН ДА УЗВРАТИ УДАРАЦ! Тензије се не смирују, креће добро ИСПЛАНИРАН РАТ! Али не онај који сте мислили…

Северна Кореја припрема се да узврати ударац Јужној Кореји у “рату пропагадним лецима” у којима се осуђују сви који су пребегли на југ, известили су јутрос државни медији, преноси Ројтерс.

Севернокорејска државна агенција КЦНА узвестила је да “огорчени народ Северне Кореје активно учествује у припреми акције за масовну дистрибуцију летака у Јужну Кореју”.

Организовани севернокорејски пребези јуче су најавили да припремају стотине пластичних флаша напуњених пиринчем, лековима и заштитним маскама које у недељу намеравају да спусте у море уз границу са Северном Корејом.

Пјонгјанг је свој пропагандни материјал слао у Јужну Кореју балонима, па овај “рат пропагадним материјалом” између две Кореје траје већ деценијама, а грађански рат који је избио 1950. године званично никада није окончан.

Зауставити ескалацију тензије са Пјонгјангом

Влада у Сеулу позвала је данас Северну Кореју да “без одлагања” обустави планирано слање пропагандних летака против Јужне Кореје и изразила жаљење што се Пјонгјанг одлучио на такав потез, известила је агенција Јонхап.

Апел је упутило министарство за уједињење две Кореје након што су севернокорејски државни медији најавили да се штампа велики број летака који ће бити дистрибуирани преко јужне границе.

  • То што је најавио Пјонгјанг је јасно кршење споразума који је постигнут и корак који не води у правцу помирења, већ у правцу дубљег погоршања односа, каже се у саопштењу јужнокорејског мнистарства за уједињење две Кореје.

Курир.рс/Тањуг