Регион

И ДАЉЕ НАПЕТО У БУДВИ: Царевић и Радовић ушли у општину, полиција је испред зграде, окупили се и грађани

Foto: Printscreen Facebook/Aleksa Becic - Demokrate - Demokratska Crna Gora

Председник Општине Будва Марко Царевиц́ ушао је у зграду Општине Будва. Он је у канцеларији заједно са Владимиром Булатовиц́ем и Снежаном Куч, које је нова вец́ина у локалном парламенту прогласила за вршиоца дужности председника Општине. Зграда Општине је у хаосу, свуда је отпад, а запослени полако улазе.

Царевиц́ избегао да се рукује са Булатовиц́ем, а у кабинету су и шеф Никола Јовановиц́, секретар за инвестиције Младен Микијељ, преносе Вијести.

У свој кабинет са сарадницима је стигао и председник СО Будва Крсто Радовиц́. Он је поручио да је Општина ослобођена. Радовиц́ је кренуо на састанак.

Пре уласка Царевиц́а и Радовиц́а избиле су тензије испред зграде Општине пошто је Булатовиц́ на позив Мијомира Пејовиц́а (Демократе) изашао испред зграде Општине. Тада је настало комешање. Приватно обезбеђење насрнуло је на одборника Демократског фронта Ђорђија Вујовиц́а. Он је прозвао Драгана Пурка Иванчевиц́а да је ангажовао обезбеђење.

Након што су Вујовиц́ и Пејовиц́ изгурани из зграде од обезбеђења, грађани су покушали да пробију полицијски кордон, али после комешања, одборници ду смирили масу.

Подсетимо, врло напета ситуација била је јуче у Будви. Након хапшења челника СО Будва народ се окупио испред Центра безбедности скандирајуц́и и захтевајуц́и њихово ослобађање. Неколико сати након бруталног привођења, градоначелник Будве Марко Царевиц́, председник Скупштине општине Крсто Радовиц́ и остали функционери пуштени су на слободу.

Курир.рс/Спутњик