Регион

ОТАЦ ГОЈКО ПЕРОВИЋ ПОРУЧИО У БАРУ: Полиција може слободно да пише пријаве, ми смо заражени Божјом љубављу и храброшћу

Foto: Printscreen Youtube/ Љубимо Светосавље

Отац Гојко Перовић изјавио је синоћ у Бару да нема бојазни од корона вируса, да смо сви заражени божијом љубављу.

Како је навео, позиви су исписани јер се народ окупио у порти Саборног Храма Светог Јована Владимира.

Ректор Цетињске богословије је истакао да слободно могу да их броје и пишу пријаве.

Отац Гојко је поручио председнику црногорске Владе Душку Марковићу да не треба да се боји окупљених грађана да су извор заразе, јер су они већ заражени Божјом љубављу, а да ће сваки доктор потврдити да једном заражени не може то да буде опет.

“Ми смо заражени Божјом љубављу и храброшћу и ми смо овде корона фри зона”, рекао је ректор Цетињске богословије.

“Сви смо призвани да будемо свети. Не мора нико да личи на Амфилохија или на Јоаникија или на Марка попа или попа Јанка, него свако нека иде својим путем, уз Божији благослов па ћемо се неђе, пазите – неђе једном срести. А сви знамо ђе је то – у Царству небеском”, казао је отац Гојко.

Подсетивши на јеванђелске речи: “Будите мудри као змије, а безазлени као голубови”, он је казао да и вечерас треба бити мудар.

“Већ су исписани позиви за барско свештенство да се вечерас свакако јаве у полицију, због тога што смо ми овдје у порти храма”, казао је отац Гојко, док је присутни народ ову информацију дочекао са великим негодовањем.

“Ми смо храбри јер знамо да овај живот пролази и да има доста ствари пречи од овога живота и само кад то знамо овај живот има вриједности. Зато су се властодршци прерачунали. Мислили су да могу хришћани да се изброје. А како да се изброје кад ни ми сами не знамо шта у нама спава и колико људи има у једноме човјеку”, казао је отац Гојко, подсетивши на речи из “Горског вијенца”.

На објављивање вести да се у Црној Гори појавио један случај зараженог корона вирусом, отац Гојко је иронично рекао: “Тај филм нећете гледати, а постоји и прича за једног књижевника који се није баш прославио у политици ‘нисмо читали све што су написали, али смо их прочитали'”.

Курир.рс/ин4с.нет