Политика

ОГЛАСИО СЕ РИК: 534 приговора, акредитације и гласање на КиМ

Pixabay

Републичка изборна комисија (РИК) синоћ је одбацила 534 приговора на Решење о наставку спровођења изборних радњи у поступку избора за народне посланике, а као разлог за то наведено је њихово неблаговремено подношење
На седници којом је председавао Владимир Димитријевић било је речи и о гласању на Косову и Метохији, након констатације члана РИК-а Марка Даниловића да у распореду о примопредаји изборог материјала окрузима, није видео бирачка места на КиМ.

Димитријевић је рекао да очекује информације везане за гласање на КиМ, и да ће оне на некој од наредних седница бити разматране.

Такође, на седници РИК-а саопштено је и да су се стекли услови за издавање акредитација посматрачима.

ДОМИНАЦИЈА! Истраживање Фактор Плуса: СНС на 58,2%, ЕВО КОЈИХ 6 ЛИСТА ЈОШ УЛАЗИ У СКУПШТИНУ!
Према Димитријевићевим речима, реч је о допуни ЦЕСИД-ове пријаве, као и пријавама за стране посматраче – ОЕБС-а, Центра изборне комисије Молдавије и амбасада Немачке, Холандије и Канаде.

Расправа о прва 263 приговора, који су како је Димитријевић рекао, могу сматрати као један јер су идентични, била је у спојеном постпуку.

Према његовим речима, сви они су примљени 11. јуна док је 271 стигао 12. јуна.

Димитријевић је подсетио да је Решење о наставку спроводења изборних радњи у поступку избора за народне посланике, на које су се односнили приговори донето на седници од 11. маја и да је одмах ступило на снагу, а да се приговори подносе у року од 24 часа.

tanjug