Свет

СРБИН УБИЈЕН У БРАЗИЛУ: Зајечарац Марјан Јоцић (39) нађен мртав у каменолому! НАРКО БИЗНИС МОГУЋИ МОТИВ

Foto: bandab

Ужас: Тело Марјана Јоцића (39) из Зајечара у поодмаклој фази распадања и с рупама од метака пронашла је пролазница. Још се утврђује мотив убиства

Марјан Јоцић (39) из Зајечара нађен је мртав у близини Плавог језера у Бразилу, а тамошња полиција верује да је Србин убијен. Како су пренели локални медији, тело је пре месец дана пронашла мештанка у каменолому недалеко од језера, које важи за туристичку атракцију.

Пасош поред леша

  • Жена је 5. маја приметила мртвог мушкарца са повредама по телу и одмах обавестила полицију. Поред леша нађен је и српски пасош на име Марјан Јоцић. Због тога се претпоставља да је реч о држављанину Србије – рекли су из бразилске полиције тамошњим медијима и додали да је леш био у поодмаклој фази распадања.
  • Уочене су ране од метака, па се претпоставља да је жртва убијена хицима из ватреног оружја и то неколико дана пре него што је леш пронађен – наводе медији.

Како су додали, истражитељи су у језеру пронашли аутомобил за који се сумња да је припадао жртви. –

Рониоци, који су претраживали језеро током увиђаја, нашли су возило и постоје индиције да се Јоцић њиме довезао до Плавог језера. Међутим, остало је нејасно како је аутомобил завршио у води – наводе медији.

Током истраге утврђено је да је мушкарац из Зајечара у последњих десет година често долазио у ову латиноамеричку државу.

  • Од 2010. године до дана када је нађен мртав, Јоцић је шест пута долазио у Бразил и враћао се у Србију. Због чега је он боравио овде још увек се испитује. Да ли је у Бразилу био као туриста или неком послом, није са сигурношћу утврђено – наводе извори.

Мотив и нападач непознати

Тамошња полиција није још увек утврдила мотив убиства Марјана Јоцића, а потрага за убицом је у току.

  • Све опције су отворене, а полиција је упутила апел грађанима да уколико неко има било какву информацију о злочину или жртви, то јави надлежнима, а они ће им гарантовати безбедност – преносе локални медији. Иначе, како су раније писали медији из Јужне Америке, у Бразилу, поред осталих, делују и нарко-банде са Балкана, за које раде и Срби.

Тако је бразилска полиција у децембру 2018. разбила међународну криминалну групу, на чијем је челу наводно нарко-бос из Србије, која је кријумчарила кокаин у Европу, тачније Француску и Велику Британију. Тада је, како су писали локални медији, заплењена тона кокаина. – Засад нема потврде да је Јоцић био умешан у шверц дроге, али истражитељи не искључују ни ту могућност – каже извор.

Истекао му пасош

Месец дана без докумената

Локални медији наводе да је интересантно то што је убијеном Србину пасош, који му је издат у полицијској управи у Зајечару, истекао 9. априла ове године.

  • То значи да је он у Бразилу боравио месец дана са истеклим пасошем. Испитује се да ли је због ситуације са коронавирусом пропустио прилику да се врати у домовину пре него што су му документа истекла – наводе извори медија.

Курир