Политика

ТЕРОР НА КиМ НЕ ПРЕСТАЈЕ! Два брата тешко повређена, Срби углас поручују: ОСТАЋЕМО НА СВОЈИМ ОГЊИШТИМА! (ВИДЕО)

informer

Председник општине Грачаница Срђан Поповић посетио је повређене Србе у Доњој Гуштерици, који су, према сведочењу жртава, нападнути у свом дворишту од стране групе Албанаца
Србе из Доње Гуштерице Бранислава и Жику Вучића напала је према њиховом сведочењу група Албанаца у породичном дворишту наневши им теже телесне повреде. Повређени Срби медицински су збринути а председник општине Грачаница Срђан Поповић посетио је Доњу Гуштерицу и повређене мештане. Он је током посете изјавио да је крајње време да полиција почне да ради свој посао и стане на пут готово свакодневним нападима на Србе и њихову имовину.

  • Имали смо и пљачке и обијање кућа сада и нападе на мештане наше општине. Никако да се томе стане на пут. Полиција мора да почне да ради свој посао јер ако се ово буде дешавало и у будућности не можемо да очекујемо ни живот овде ни да градимо будућност. Ми се нећемо предати. Наш народ је храбар и јак. Људи су вољни и жељни да остану на свом огњишту. Имали смо прилике да слушамо велике политичке приче око дијалога али шта има да причамо кад не можемо да решимо ствари које море наш српски народ овде. Ни један пљачкаш није пронађен ни разбојник који је обио кућу. Сви смо узнемирени – казао је Поповић.

МЕТАЛНИМ ШИПКАМА НА СРБЕ! Бруталан напад Албанаца на два младића код Липљана!
Председник општине Грачаница Срђан Поповић казао је да све институције морају на адекватан начин да делују на овакве инциденте.

  • Ја сам се од почетка свог мандата залагао за интензивну сарадњу са полицијом у нади да ће се неке ствари побољшати у будуће. Као што видите то се не дешава. Ми смо у свакодневном контакту са нашим мештанима и уколико се овај случај не буде решио ми ћемо као општина морати да урадимо нешто што ће зависити само од нас а не од институција које треба да се баве овим случајевима – рекао је на крају Поповић.

Случај је пријављен полицији која је саслушала жртве и покренула истрагу о случају.

информер