Политика

ПРЕКИНУТИ АНТИСРПСКО ДЕЛОВАЊЕ: Миловим тајкунима забранити рад у Србији!

printskrin Youtube

Контра… Поједини српски политичари подржали идеју Милана Кнежевића, посланика опозиционог Демократског фронта, и траже контролу бизнисмена блиских Ђукановићу јер су укључени у кампању против наше земље

Милан Кнежевић, посланик опозиционог Демократског фронта у Црној Гори, рекао је да Србија треба да замрзне имовину црногорских тајкуна који раде у Београду, а финансирају и промовишу антисрпско у Црној Гори, и са том оценом сагласни су и министри у Влади Србије.

Брига само о кокаину

Кнежевић је реаговао на одлуку Србије да забрани слетање „Монтенегро ерлајнса“ на аеродром у Београду, те поручио да би боља мера била пописати црногорске тајкуне у Србији.

  • Него бих пописао црногорске тајкуне који су створили пословне империје по Србији и одатле промовишу антисрпску политику и такозвану државу Косово и протерао би их, а њиховој деци забранио да се проводе по Београду. Мислим да би Србија требало да замрзне имовину црногорских тајкуна који финансирају и промовишу антисрпство у Црној Гори. Њихов модел функционисања је познат као „жирафа“, глава им је у Србији, а ноге у Црној Гори – казао је Кнежевић.

Иако ће одлука Црне Горе да не дозволи улазак Срба у ту земљу утицати на туристичку сезону, Кнежевић сматра да то не забрињава председника те државе Мила Ђукановића.

  • Ђукановића уопште не занима каква ће бити туристичка сезона јер је транзит кокаина његов заштитни бренд. Све док будемо могли да шверцујемо кокаин, до тада ће нам и трајати оваква приватна држава – казао је Кнежевић.

И шеф српске дипломатије Ивица Дачић сматра да треба направити преглед тајкуна који раде за црногорски режим и онемогућити им рад.

  • Србија треба да онемогући деловање разних агентура и експозитура црногорског режима који делују код нас. Они, њихови шефови из Црне Горе, користе Србију као своју базу и краву музару, а у Црној Гори малтретирају Србе и СПЦ. Слажем се да треба направити преглед тајкуна и других моћника који раде за црногорски режим и онемогућити им рад. Не можемо да протерамо наше грађане, али можемо да их неутралишемо. Слажем се са Кнежевићем – казао је Дачић за Курир.

Узвраћамо истом мером

Према речима министра одбране Александра Вулина, није проблем ако се политички не слажемо, али јесте ако они свесно раде против Срба.

  • Није проблем ако се политички не слажемо, али јесте проблем ако свесно и плански радите против Срба, са којима живите, и мислите да то може проћи без последица у Србији, крај које живите. Како се понашате према Србима, тако и Србија треба да се понаша према вама – навео је Вулин за наш лист.

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић одлуку Црне Горе да грађанима Србије због „епидемиолошких разлога“ онемогући прелазак границе назвала је политичком, док је забрану слетања авионима „Монтенегро ерлајнса“ у Србију назвала економском одлуком.

  • Одлука да наши грађани не могу да уђу у Црну Гору јесте политичка и због ње сви трпе штету, и наши и црногорски грађани – поручила је она јуче.

курир