Политика

ПРЕДСЕДНИК ГО ДС НИШ ПОДНЕО ОСТАВКУ: Идем на локалне изборе

Printscreen You Tube/ IZMEĐU REDOVA

Председник градског одбора Демократске странке у Нишу Миодраг Станковић поднео оставку на ту функцију и изациће на предстојеће локалне изборе у том граду у оквиру групе грађана “Ниш мој град”.
Како је навео у изјави за Тањуг разлог за оставку је то, што и поред више покушаја, није успео да, како каже, промени одлуку руководстава ДС о бојкоту локалних избора.

“Нисам желео раније да о томе говорим у јавности, поштовао сам одлуку моје странке, али мој став се знао од почетка”, рекао је Станковић.

Његов став је, додаје да републичке изборе треба бојкотовати, из више како каже из многобројних разлога, али на локалне треба изаци јер се на тиом нивоу ресавају животни проблеми проблеми грађана.

Он је додао и да није раније учествовао у кампањи, како што се спекулисало у јавности већ је чекао седницу Главног одбора и одлуку о локалним изборима.

“С обзиром да та седница није одржана и не зна се када ће, од данес се укључујем у пуном капацитету у кампању велике коалиције “Ниш је мој град” која је на прошлим изборима освојила друго место, одмах после СНС.

На место председника ГО ДС Ниш именован је досадашњи потпредседник градског одбора Владимир Домазет.

Седница Главног одбора Демократске странке заказана за 31. мај отказана је за 21.јун односно за дан за дан избора.