Хроника

ДЕЧАКА ИЗ ПАНЧЕВА УБИЛА СТРУЈА ЈАЧИНЕ 25.000 ВОЛТИ Комшија притрчао и угледао СТРАВИЧАН призор

Printscreen YT

Дванаестогодишњи дечак погинуо је у железничкој станици Панчево Варош од струјног удара из контактне мреже, када се попео на вагон који се налазио на четвртом колосеку и на тај начин ушао у зону опасности од возног вода.

Несрећа се догодила синоћ око 18 сати. Како сазнајемо, сумња се да је до трагедије тако што се дечак попео на вагоне, јер је желео да га другар, који је био са њим, фотографише.

Несрећни дечак је ушао у опасну зону и јачина удара је била толико снажна да мештани причају да се чуло као пуцањ. У том тренутку га је ударила струја од 25.000 волти!

Иначе, кроз контактну мрежу пролази струја напона од 25.000 волти, а да би се несрећа догодила није неопходно да се додирне жица контактне мреже, већ је довољно само да се уђе у струјни лук који може бити удаљен и по неколико метара од контактне мреже.

Друг који је био са њим, пребацивао је бицикла преко вагона и није чуо кад је несрећни дечак пао.

Један од мештана је притрчао и видео дечака како лежи. Другар је био ван себе, није могао да говори, и како је рекао, није видео тренутак удара.

Како сазнајемо, њих двојица су се враћала са тренинга.

Инфраструктура је изразила саучешће породици настрадалог дечака и апеловала да се поштују упозорења и да се нико не пење на вагоне.

Због пењања на вагоне, од последица струјног удара из контактне мреже годишње на српским пругама настрадају три до четири особе, а најчешће је реч о младима, наводи се у саопштењу.

(Курир.рс/Ј.Р.)