Друштво

ОГЛАСИО СЕ ДОКТОР ТИОДОРОВИЋ: Ево каква је ситуација с короном у Лесковцу и Врању!

Printscreen

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић изјавио је данас да може да се каже да је ситуација са епидемијом корона вируса у Лесковцу под контролом а да ће ускоро бити под контролом и у Врању
Тиодоровић је за ТВ Пинк рекао да највећи део новозаражених из та два града чине млади људи, са благим или у редјим случајевима средње тешким симптомима, што је показатељ да се епидемија смирује.

  • У питању је појава позитивних са лакшом и много мање и врло ретко оних са средњом клиничком сликом. И у Лесковцу и Врању доминирају млади људи који су позитивни тетирањем и могући су преносиоци ове заразе. На југу Србије су велике фабрике ‘Јура’ и ‘Геокс’ са око 2.850 или 1.300 радника у другој фабрици, тамо ради млади свет и жене и мушкарци који су из околних села – казао је Тиодоровић.

Он је навео да добар део заражених корона вирусом из Лесковца и Врања припада сеоској популацији.

  • Треба знати да они живе у домаћинствима у којима постоје две па и три генерације. Због тога је важно да их контролисемо, да се мере заштите спроводе до краја и да не заразе старије у свом домаћинству, да не буду погођени инфекцијом која је за њих опасна – рекао је Тиодоровић.

Пема његовим речима, формирани су оперативни тимови од представника санитарне инспекције и инспекције рада, који ће надгледати како се спроводе све мере које су превентива да не додје до ширења инфекције.

бета