Хроника

ЋЕРКИЦА (2) МИ ЈЕ СТАВЉЕНА НА АПАРАТЕ, А САМО ЈЕ ДОТАКЛА ПУЊАЧ ЗА МОБИЛНИ! Стравична прича оца из Земуна

Informer
  • Моја ћерка је стављена на апарате. Сада јој срце и плућа раде помоћу апарата. Лекари се боре за њен живот – прича Н. К. отац двогодишње девојчице коју је ударила струја у породичној кући у Земуну.

Девојчицу је највероватније ударила струја када је ухватила кабл пуњача за телефон, због чега је сада на апаратима, наводи девојчицин отац Н. К. Стравична незгода догодила се уторак, 19. маја, око 18 сати, у породичној кући у Улици Милана Решетара у Земуну. Девојчица је без свести и у тешком стању приватним возилом пребачена у Институт за мајку и дете.

До несреће је дошло када се девојчица пробудила и случајно пипнула кабл.

  • Моја ћерка је спавала у соби док је супруга прала судове. Када се пробудила, највероватније је ухватила кабл пуњача мобилног телефона, после чега је дошло до струјног удара. Дошао сам са посла и дете затекао како лежи на поду… Није реаговала. Одмах сам је узео у руке, али се и даље није померала. Ударао сам јој шамаре, али није вредело, била је непомична. Дотрчао је и комшија, па смо је заједно ставили у песак, али ни после тога није било никакве реакције. Била је без свести – наводи видно потресени отац Н. К, који је једва смогао снаге да исприча шта се догодило.

Према његовим речима, комшија и он су дете ставили у аутомобил и хитно превезли у болницу.

  • Целим путем до болнице, дете уопште није реаговало. Стављена је на апарате. И срце и дисање јој раде помоћу апарата. Нажалост, не знам како је сада. Био сам у болници од понедељка увече. Тамо сам седео седам сати испред врата, али ништа нису могли да ми кажу. Јуче ујутру су ми рекли да ће ми у 9 јавити како је дете, а кад смо позвали, навели су да ће саопштити у подне… Још ништа не знам – прича отац очију пуних суза.

Осим Е. К, брачни пар има још троје деце. Како је испричао отац, мајка није у стању да говори за медије.

курир