Политика

ОВО ЈЕ САМО ПОЧЕТАК, ПОСЛЕ ЦРНЕ ГОРЕ, ПОЧЕЋЕ ЗАХТЕВИ ЗА ОСНИВАЊЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ КОСОВА, БиХ… Вучић после састанка с патријархом упутио језиво упозорење!

printscreen RTV Pink

Председник Србије Александар Вучић изјавио је после састанка са патријархом Иринејем да најава стварања православне цркве Црногораца, само почетак…

  • Ове се ради о нечему тешком за српски народ, неко покушава да створи нову цркву у Црној Гори. Циљ је да за 10 година нестане српски народ тамо – рекао је Вучић и додао:
  • Волимо и поштујемо свој српски народ, инсистираћемо на јединству, неко је помислио да може да асимилује српски народ, надам се да патријарх Иринеј није у праву када говори о протеривању српског народа. Ми ћемо бити уз свој народ, нових Олуја и протеривања неће бити.
  • Србија и Црна Гора морају да буду најближи. Не постоји нико ближи Србији од Црне Горе. Али ти људи морају да разумеју да не смеју да се мешају у унутрашње ствари Србије и српског народа. Ми Срби само тражимо да наш народ буде свој на своме, они су тамо вековима, они тамо нису доведени.
  • Ово је само почетак, после тога ће уследити стварање православне цркве на Косову, или у Босни и Херцеговини. Српски народ се током усташког режима успротивио сваком покушају стварања православне цркве која није српска.

Информер