Хроника

ХОРОР У ЕРДЕВИКУ! МУЖ САСУО РАФАЛЕ У ЖЕНУ И ЊЕНОГ ВОЗАЧА: Склоните се, морам да је убијем!

Printscreen

Крвави пир… Предраг Гњидић (53) хицима из аутоматске пушке усмртио супругу Браниславу (49) и Мирослава Бојића (56) у просторијама Основне школе „Сава Шумановић“ у Ердевику

Предраг Гњидић (53) ухапшен је због сумње да је хицима из аутоматске пушке убио супругу Браниславу (49) и њеног возача Мирослава Бојића (56) у Основној школи „Сава Шумановић“ у Ердевику. Мотив двоструког убиства највероватније је Предрагова љубомора, јер га је жена напустила, а он је веровао да је у вези с возачем.

Чекао у паркићу

Крвави пир десио се у 9.30, када је Гњидић прво сасуо рафал у Бојића, а потом и у Браниславу, која је директорка основне школе.

  • Сумња се да је дошао до школе зеленим пикапом, паркирао га у дворишту и сакрио се у паркићу на клупи. Сачекао је да возач дође на посао, а онда је с пушком ушао у школско двориште и дошао до просторије за домаре. Ту је Бојић био са домаром. Гњидић је домару рекао: „Тебе нећу, него њега!“, устремио се на Бојића и почео да пуца. Испалио је седам хитаца и кренуо ка канцеларији своје жене – каже извор и додаје да се домар онесвестио кад је Предраг запуцао.

Извор каже да је помахнитали Гњидић ушао у зграду и попео се до директоркине канцеларије.

  • Наишао је на секретарицу, која је покушала да заштити Браниславу, али он је викао: „Склоните се, морам да је убијем“, одгурнуо је секретарицу и почео да пуца. У жену је испалио 23 метка. Потом је спустио пушку, сишао у двориште и поред свог пикапа мирно сачекао полицију – каже извор и напомиње да у време злочина у ОШ није било деце, јер нема наставе због ситуације са коронавирусом.

Бранислава и Предраг били су у браку 24 године, а Бранислава је пре три дана оставила Предрага и преселила се код мајке Олгице. Несрећна жена испричала је за Курир да је њена ћерка током читавог брака била изложена психичкој тортури.

Хтела је другачији живот

  • Имају два велика сина. Син ју је у среду довезао код мене јер је одлучила да напусти мужа. Она је дуго трпела психичко насиље, малтретирао је и њу и децу. Није обраћао пажњу на њих уопште. Она се повлачила у себе, много је радила, желећи да сачува мир у кући – прича очајна мајка и наставља:
  • Моја Бранислава је пре две-три године постала директорка, до тада је била учитељица и имала је мању плату, а Предраг јој је набијао на нос како он зарађује више од ње. Онда је напредовала, добила већу плату и возача и почела је да се дружи с њим. Схватила је да нису сви мушкарци лоши. Возач јој се с временом допао, схватила је да може да има другачији живот.

Убијени Мирослав Бојић био је разведен већ седам година, а иза себе је оставио двоје деце.

Молио је да се врати

БРАНИСЛАВА: НЕ ДАЈ МЕ, УБИЋЕ МЕ

Мајка убијене директорке каже да је њен зет у среду долазио да врати Браниславу кући.

  • Он је око два сата после поноћи дошао са сином да је моли да му се врати. Она је мене преклињала да јој то не дозволим. Рекла је: „Ако се вратим, убиће ме! Молим те, мама, не дај ми да идем.“ И није отишла. Онда је он звао телефоном, мене молио да је убедим да му се врати, говорио да се променио, да је постао други човек – прича мајка.

Ловочувар

БИО КОД ДОКТОРА

Осумњичени Предраг радио је као ловочувар у Националном парку „Фрушка гора“, и то на војном ловишту Моровић. Он је у четвртак био код лекара и добио је лекове за притисак.

  • Јутро пре двоструког убиства такође је био код лекара. Доктор му је нудио лекове за смирење, јер се видело да је узнемирен, али он није желео због посла. Није хтео да му у досије уђе да пије седативе. Претпоставља се да је из дома здравља отишао до школе и починио злочин – каже извор.

ХРОНОЛОГИЈА

Предраг рано ујутру одлази код лекара
Око девет сати стиже до паркића испред школе
У 9.30 долази до собе за домаре И убија Бојића
Пење се у директоркину канцеларију и убија је
Мирно спушта пушку и чека полицију
Курир