Хроника

КРВАВА БОРБА ОКО МИЛИОН МАРАКА НАСЛЕДСТВА! Сукоб сина и удовице однео је 2 живота, а сада је један од актера опет у жижи

Printscreen

Александар К. (42) тешко је рањен кад су га непознати нападачи телефоном намамили да изађе из зграде и изрешетали га са шест метака.

Александар Костадиновић (42), звани Аца Треф, који је робијао 13 година због саучесништва у двоструком убиству у агенцији „Треф рентакар“ 1998, а која је била у власништву чувеног бизнисмена Владе Трефа, рањен је у среду око 23.40 на Миљаковцу у Београду.

На Костадиновића су непознати нападачи испалили шест хитаца на улазу у зграду у којој живи. Како сазнајемо, непосредно пре пуцњаве Костадиновић је примио телефонски позив, након чега је изашао из зграде.

Нападачи су у бекству, а Александар ће, након збрињавања у болници, ићи право у затвор, јер је за њим расписана потерница!

Неће да сарађује

Пуцњава и рањавање догодили су се у Улици Станка Пауновића Вељка, а у полицији проверавају ко је све учествовао у нападу јер рањени Александар неће да сарађује с полицијом.

  • Тог дана неколико пута је разговарао телефоном. Псовке и увреде одзвањале су зградом. Двадесет минута пре поноћи примио је последњи позив, након чега је напустио стан у приземљу, у којем живи с болесном мајком. Кад је отворио врата зграде, неколико нападача сасуло је рафал у њега, а потом су побегли – наводи извор Курира.

Инспектори су, каже он, преузели снимке са сигурносних камера са оближњих објеката како би се евентуално идентификовали нападачи.

Александар је збринут на ВМА, а како незванично сазнајемо има шест устрелних и прострелних рана, али да није животно угрожен.

Он је, иначе, добро познат полицији и има досије за различита тешка кривична дела. Хапшен је најчешће због дроге, али и због разбојништва, изнуде, насиља у породици… За њим су расписане три потернице јер је избегавао одлазак у затвор због дроге и јер се није јављао надлежнима након што је пре два месеца пуштен из притвора да се брани са слободе због отмице.

Комшије нису имале речи хвале!

Комшије нису имале лепе речи за њега јер је Александар познат у Миљаковцу као веома проблематичан.

  • Не чуди ме то што је упуцан. Хвалио се тиме што је робијао 13 година, као да је то неко лепо искуство. Он је 2011. изашао са тринаестогодишње робије, али је наставио да се бави мутним радњама – каже извор.

Опљачкао 7,5 милиона марака 1998

Костадиновић је доспео у жижу 1998, кад је у ноћи између 5. и 6. децембра с Андрејем Ковачевићем, сином убијеног бизнисмена Владе Трефа, али и још једним саучесником, кренуо у пљачку агенције „Треф рентакар“, која је након убиства Владе Трефа припала његовој другој жени Бојани Бајрушевић. Претпоставља се да је Андреј био незадовољан поделом имовине, због чега је са двојицом другова, Костадиновићем и Филипом Гавриловићем, осмислио паклени план.

Ковачевић је благајницу Биљану Станојковић искористио за улазак у агенцију, јер је имала магненту картицу за отварање врата, а чувара Братислава Дачића, кога је добро познавао, убио је хицем из пиштоља у главу. Из сефа су наводно однели седам и по милиона марака, а благајницу су потом одвезли до Гарашког језера и хладнокрвно је убили. Костадиновић је због ових кривичних дела осуђен на 13 година робије, а тада малолетни Андреј Ковачевић на 10 година затвора. Филип Гавриловић је после злочина нестао и о њему се и данас ништа не зна, док је Андреј 2006. погинуо у удесу.

(Курир.рс)