Свет

50 ДАНА НИСАМ ИЗАШАО ИЗ АМБАСАДЕ! Лазански се огласио директно из Москве: ЉУДИ СУ ОВДЕ И ДАЉЕ У СТРАХУ, БРОЈКЕ НИСУ СЈАЈНЕ!

TV Prva / screenshot

Мирослав Лазански, амбасадор Србије у Русији, огласио се јутрос са најновијим подацима везаним за бробу са епидемијом коронавируса у тој земљи…
Синоћ је у московоској болници избио пожар, један пацијент је преминуо.

  • Недеља је, рано ујутру, немам никаквих информација. Тек ће истражна комисија да утврди зашто се догодио пожар – рекао је Лазански за ТВ Прва и додао:
  • Да, на земљи није било параде, у 48 градова је летело 366 авиона и 266 хеликоптера. Авиони су испуштали дим у бојама руске заставе, а оно што је занимљиво што су два хеликоптера надлетела српску амбасаду, ово се догодило први пут у историји. У почасној постави прелетели српску амбасаду у Москви, то је велика част братском народу. Ја сам питао Министарство спољних послова да ли смем да одем на Црвени трг и посматрам све, али то није било могуће. Знате, ја сам први пут након 50 дана изашао из оквира амбасаде. Људи су у страху, знате, овде све нормално функционише, али се људи придржавају мера, тек треба милион људи да се врати у Москву.
  • Тренутно је у борби против короне ангажовано 120 хиљада лекара и 47 хиљада студената. Њихови лекари ће исто добити повећање као што су и српски, доста болница су изградили, и то од чврстих материјала, и сами они кажу да ће им ово дефинитвно унапредити здравствени систем. Русија држи ово под контролом, бројке нису сјајне, али треба гледати укупан број становника, па онда донети суд, каже Лазански.

Отварање граница?

  • Нема никаквог говора о отварању. Наши људи овде хоће у Србију јер ради кафићи. Овде је једино могуће бавити се спортом, ићи у продавнице, у трећој фази отварају се школе и факултети, али нема отварања кафића засад.

Економска активност и коронавирус у Србији

  • Руски стручњаци су задивљени како Србија решава проблем са коронавирусом. Допадају им се економске мере које је донела Влада Србије – закључује Мирослав Лазански.

Информер.рс/ПрваТВ