Регион

ЦРНОГОРСКИ ПРЕДСЕДНИК ОПЕТ ПРИТИСКА СПЦ! Полиција легитимисала вернике, а затим затворила СПЦ!

printskrin Youtube

Црногорски режим на челу са Милом Ђукановићем поново је ударио на Српску православну цркву у Подгорици!
Наиме, режимска полиција је у недељу у цркви Христовог Васкрсења у Подгорици легитимисала присутне вернике, а затим наредила да се црква затвори!

Ово је потврдио и старешина овог храма протојереј Драган Митровић.

“У цркви Христовог васкрсења у складу са одлуком Националног координационог тела одржана је литургија без присуства грађана, а потом су верници један по један, улазили у цркву, придржавајући се физичке дистанце и осталих препорука Института за јавни здравље. Недуго затим, неколико униформисаних полицајаца, без писмених налога, на вратима храма, у простору које је власништво Митрополије црногорско-приморске, легитимисао родитеље са децом и друге грађане. Када су видели да је све испоштовано, тражили су да сви имају рукавице, а након тога одлучили да црква мора да се затвори, зато што по њима није испоштована мера физичке дистанце. Не можемо да се отмемо утиску да је реч о планском и континуираном притиску на цркву”, стоји у саопштењу протојереја
Митровића.

Коментаришући ове притиске, свештеник СПЦ у Црној Гори Миајло Бацковић каже да је скандалозно то што полиција долази на врата цркве, а да при том немају никакав налог за то.

  • Ово застрашивање верника траје од почетка пандемије и јасно је да се на овај начин не штите грађани од ширења вируса, већ да се жели обрачунати са црквом. На лицу тих службеника полиције видимо да ни њима није лако, они по њиховим речима морају да изађу на терен кад добију пријаву. Цркву и вернике ништа не може уплашити и сваки њихов удар на цркву само јача нашу одлучност да цркву и свој идентитет бранимо – поручује Бацковић.

Информер