Политика

ВУЧИЋ О ШЕРПОВАЊУ: Важно ми је да шерпе буду све пуније, а плате и пензије све веће

Foto: screenshot Pink tv

Навикао сам на “шерпе”, било их је и 2016, 2017. и 2018. године, рекао је вечерас председник Александар Вучић и додао да је за њега важно да су “те шепре и лонци” пуни храном, и да су плате и пензије све веће.

Он је рекао да протест изражен лупањем у шерпе са једне стране и није лош, јер су људи дуго у кући и морају да изразе незадовољство, и на то је, каже, навикао, али оно што му смета и што види као проблем је то што су присвојили акцију подршке здравственим радницима.

“А, ако мисле да треба да се додворите некоме, од тога нема ништа. Згрожен сам што жену називају погрдним именима, али нећу то да злоупотребљавам”, рекао је Вучић.

Упитан за “контрапротест” његове СНС, Вучић је негирао да је његова странка било шта организовала и апеловао да нико не користи полицијски час за бакље, иако, каже, разуме кивне људе.

“Зато и мислим да је све то бесмислено. Важно је да сви одговарају који су кршили полицијски час, и они који су тукли људе на Дорћолу, као и неки други који су користили полицијски час да иду са места на место”, рекао је Вучић.

На констатацију да део људи који лупају у шерпе није политички опредељен, Вучић је рекао да и то може да разуме, јер неко људима говори да је то нечија жеља да малтретира људе.

“Шерпе ме нису погодиле, ни псовке, ни увреде, морате да будете јаки ако хоћете да водите земљу”, рекао је Вучић.

То је упоредио са случајем из 2014. године, у време поплава, када је објављен текст о намештању тендера у Западна Тамнави.

“Светска банка је рекла да ништа није намештено. Они су измислили целу причу да би рекли да користимо поплаву да бисмо крали. Од тада је прошло шест година, никада не огуглате до краја, али сетим се тога и све ми је лакше”, рекао је Вучић.

Он је рекао и да је важно да се поштује слобода људи да измишљају, али онда остаје да се на те измишљотине одговори вредношћу и марљивошћу.

“Имаћемо ускоро изборе. Имате људе који би тај и сваки други посао урадили боље…а грађани ће рећи своје”, рекао је Вучић.

Епидемиолог др Предраг Кон је, повбодом незадовољства људи мерама, рекао да је његова идеологија – епидемиологја.

“Ово је наш фолклор. Доживео сам ово као потпуно неразумевање због чега смо све ово радили. Погодило ме је, али није битно, иде се даље, завршићемо посао”, рекако је др Кон.

(Курир.рс / Бета)