Политика

КАПЕТАН ДРАГАН РЕДОМ ОЧИТАО ЈУТРОС У ЈУТАРЊЕМ: Вук Јеремић ме издао, Хрвати немају хероје и то је једино што имају!

Foto: Happy tv prinstcreen

Капетан Драган, који је који је пре неколико дана пуштен из хрватске Лепоглаве после издржане казне од 13 година робије, укључио се јутрос у јутарњи програм ТВ Хепи рекавши да је затвор и све што је тамо прошао издржао тако што је то схватио као један задатак.

  • Кад сам тамо дошао и видео да је то тако, извукао сам најбоље што сам могао. Нисам имао времена да размишљам – рекао је и додао да против њега није било ниједног доказа, осим “часне хрватске речи” лажова.
  • То је наставак једне усташке идеологије која и данас траје. Верујем да сам морао да одем у Хрватску да бих видео шта се дешава. Нисам постао више религиозан него што сам био, али да нисам отишао и видео, не бих веровао да у 21. веку имате на стотине Срба осуђених на дугогодишње робије само због неке изјаве врло сумњивих сведока без доказа – рекао је.
  • Тадашњи однос према мени од стране Србије нисам могао да разумем. Чуо сам Вука Јеремића који је тада био министар, да је рекао да се Србије неће мешати у случај капетана Драгана и Хрватске. За мене је то највећа издаја. Коме је ту поруку слао, кога је хтео да задовољи? Сигурно не мене, моју породицу, или Србију. За мене је то обична издаја – рекао је. Он је јутрос у емисији открио и да су прве три године робијања у Солину према њему били изузетно коректни и да је добијао добру храну за разлику од наставка казне где су га будили на сат и ускраћивали му оброке.
  • То је народ који је измислио злочине. Нигде нећете наћи индустријски погон за убијање деце испод 14 година. Потребно им је да од Срба направе злочинце како не би били сами. Морам да скренем пажњу на израз “домовински рат”. Па они су издали своју домовину Југославију… Хрвати немају хероје, и то је једино што имају – закључио је Кеп.

(Курир.рс/ТВ Хаппy