Друштво

ОНИ РАДЕ 24 ЧАСА: Полиција током целе ноћи доводи грађане који крше мере полицијског часа у суд!

Printscreen

Прекршајни судови у Србији раде скоро 24 сата, а сва суђења за кршење полицијског часа у главном граду одвијају се у Прекршјаном суду у Београду.
Само Прекршајни суд у Београду до сада је изрекао 44 осуђујуће пресуде са казнама од 1,2 милиона динара због кршења полицијског часа, пише данашња “Политика”.

  • Током целе ноћи полиција доводи грађане у суд, али не баш све. Полиција нас често консултује у случајевима када затекне грађане који се враћају кући неколико минута после почетка полицијског часа. У таквим случајевима саветујемо полицији да их опомену, упозоре и испрате до стана – каже председница Прекршајног суда у Београду Оливера Ристановић.

Она наводи да полиција приводи грађане који се затекну удаљени од свог пребивалишта и који се понашају безобзирно, а да им суд изриче новчане казне.

Највећи број судија прекршајног суда у Београду посао обавља од куће. Од укупно 115 судија највећег прекршајног суда у Србији, само њих 25 многу да долазе у седиште суда и раде.

Остали спадају у категорију старијих од 60 година, родитеља са децом млађом од 12 година и оних који имају хроничне здравствене проблеме.

Тањуг