Друштво

НАЈВЕЋА ЖАРИШТА У СРБИЈИ СУ БЕОГРАД, ВАЉЕВО И НИШ! Вучић се ванредно укључио! Стижу нове мере за најугроженије градове!

printscreen

Председник Србије Александар Вучић данас је обишао Штарк Арену где се пакују пакети за најстарије суграђане и том приликом рекао да је већ тестиран велики број људи, али и да се очекује нагли скок броја оболелих.
“Убедљиво најтежи дан је данас, сутра ће бити још много много гори, први пут ћемо имати прецизну слику колико је заражених ушло из иностарства, плашимо се да ће то бити огроман број. Са Кинезима смо договорили једну велику лабораторију која може да уради 2.000 тестова дневно. Можда данас изгледа теже, али боље истини погледати у лице и пре се суочити са проблемом него скривати под тепих. Полако улазимо у нови систем тестирања, Београд је највеће жариште, затим Ниш и Ваљево. Не могу да делим болеснике, али има ту пријатеља и познаника, гледаћемо са новим мерама да изађемо за Београд, Ваљево и Ниш. Надам се, још немам поуздане податке, али надам се да смо успели да зауставимо убрзан раст у Кикинди”, истакао је Вучић.

Он је додао да ће данас бити велики број заражених јер се почело са масовнијим тестирањем.

  • Према подацима које до сада имам, тестирано преко је 250-260 људи, биће их тестирано око 500 у току дана. За 10 дана ићи ће се на тестирање 3.000 дневно, тако да ће бројеви да расту, али са тим морамо да се суочимо. Боље да се суочимо што пре него да чекамо да смрт дође по нас – рекао је преседник Вучић.
  • Нама су болнице и овако пуне сваки дан, само чекамо кад ће још да их умре. Повећан је и број пацијената на респираторима, зато је важно да што пре дијагностикујемо заразу и онемогућимо пренос на друго лице – додао је председник.

Пакети за најугроженије

Вучић је рекао да су ти који су помогли показали одговорност и љубав према својој земљи.

  • Припремамо велики и озбиљан пакет мера – најавио је Вучић и додао да ће Србија помоћи онима који су помогли. Вучић је рекао да многи у окружењу иду на смањење плата, а да Србија очигледно боље стоји са финансијама од њих.
  • Желимо да сачувамо вас, нашу привреду, иако нам је здравље људи приоритет – рекао је Вучић и апеловао на привреднике да своје раднике добро обезбеде.
  • Припремамо велики и озбиљан пакет мера – најавио је Вучић и додао да ће Србија помоћи онима који су помогли. Вучић је рекао да многи у окружењу иду на смањење плата, а да Србија очигледно боље стоји са финансијама од њих.

Информер