Друштво

У ИЗОЛАЦИЈИ СКОРО СВИ ЛЕКАРИ СА ИНТЕРНОГ ОДЕЉЕЊА У ЛЕСКОВЦУ, сумња се да је један од њих заражен коронавирусом

Готово сви лекари са Интерног одељења Опште болнице у Лесковцу су у кућној изолацији од уторка увече, због сумње да је њихов колега заражен коронавирусом, сазнаје агенција Бета.
Агенцији Бета је потврдјено да је у кућној изолацији око 20, од укупно 23 лекара и неколико медицинских сестара.

Брис тог лекара послат је на тестирање и сутра се очекују резултати, а његове колеге су оптимисти јер, како наводе, од симптома, карактеристичних за тај вирус, он је имао само два дана температуру, без сувог кашља и отежаног дисања.

“Уколико је резултат негативан, сви се враћамо на посао, уколико је позитиван сви ћемо бити тестирани и бити у изолацији”, казао је извор агенције Бета.

Лекар који је у изолацији вратио се са Малте 9. марта, а наредног јутра присуствовао је колегијуму на Интерном одељењу.

“Срећа је што није био у додиру с пацијентима јер ових дана имамо само три пацијента на одељењу. Више смо него сигурни да он није са њима долазио у контакт”, казао је агенцији Бета саговорник.

Тренутно су на Интерном одељењу лесковачке болнице само три лекара и медицинске сестре, али Коронарна јединица, где се примају најтежи пацијенти, ради нормално и није затворена, будући да тај лекар није имао додир с тим делом одељења.

“Уколико буде био позитиван бићемо у проблему, али ћемо ипак успети да се организујемо тако што ћемо позвати друге лекаре на испомоћ само у случају већег прилива пацијената, или ћемо их слати директно у Ниш”, навео је извор.

У Лесковцу је регистрован један човек заражен коронавирусом и смештен је у Клиничком центру Ниш, а за још троје људи се данас очекују резултати тестирања.

У Јабланичком округу је 924 повратника из иностранства у кућној изолацији, а према тврдњама Завода за јавно здравље нико од њих није заражен.

Бета