Друштво

ВМА НЕ МОЖЕ ДА ПРИМА ОБОЛЕЛЕ ОД КОРОНЕ Кинески епидемиолози након процене ОБЈАВИЛИ РАЗЛОГ

Printscreen

Војномедицинска академија, према процени кинеских епидемиолога, не може да прима пацијенте оболеле од корона вируса, због система централне вентилације, сазнаје Тањуг.
ВМА ће примати све остале пацијенте.

Данас ће бити донета одлука да ли ће градска болница на Звездари примати оболеле од корона вируса.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић најавио је синоћ, након разговора са кинеским стручњацима, промену приступа у борби против корона вируса, која подразумева већи број тестирања, изолацију и лакше оболелих људи.

“Променићемо свој приступ и уз подршку кинеских пријатеља кренућемо на масовна тестирања. Очекујте драстично увећање за 48 сати. Имамо довољно тестова за прве дана драстичног увећања. У међувремену добићемо нове тестове И људе који могу да проведу те тестове”, рекао је Вучић.

Вучић је казао да ће се спроводити тријажа уз помоћ кинеских експерата и да ће лакши болесници бити смештани у посебну изолацију са много излаза и улаза.

“Спремни смо да одмах 3.000 кревета направимо за најлакше болеснике, да ипратимо њихову болест од почетка до краја, а то ће бити или на сајму или Студентском граду у Београдз, у Хали Чаир у Нишу, Спенсу у Новом Саду. Сутра о томе одлучујемо, а наша војска за један дан може 3.000 кревета поставити. Да ништа не препуштамо случају“, додао је он.

тањуг