Друштво

У СРБИЈИ 14 ОСОБА НА РЕСПИРАТОРУ, у Клиничком центру Војводине два пацијента у ТЕШКОМ СТАЊУ!

Pixabay

На Клиници за инфективне болести Клиничког центра Војводине (КЦВ) тренутно се лечи 11 пацијената код којих је потврђено да су оболели од коронавируса ЦОВИД-19.
Код два пацијента лечење захтева примену механичке вентилације и они се налазе у веома тешком општем стању, док је опште стање преосталих оболелих пацијената задовољавајуће, саопштио је Покрајински кризни штаб.

Код свих оболелих пацијената спроводи се двадесетчетворочасовни мониторинг и интензивно лечење.

Сви пацијенти се лече по алгоритмима и протоколима предвиђеним за оболеле од коронавируса и у њиховом лечењу учествују лекари свих неопходних специјалности.

У оквиру мера за ублажавање последица епидемије вируса корона и олакшавања свакодневног живота грађана, Покрајинска влада препоручила је данас свим локалним самоуправама у Војводини да обезбеде средства за набавку прехрамбених и хигијенских пакета за помоћ пензионерима са месечним примањима нижим од 30.000 динара, а као подршку за 19 мање развијених локалних самоуправа у реализацији ове препоруке, издвојиће 50 милиона динара, саопштио је Покрајински кризни штаб.

Према јучераншњи подацима, тестирани су узорци још 61 особе од којих је 34 позитивно, а од тог броја 21 пацијент је хоспитализован, чиме се број пацијената на болничком лечењу повећао на 97 укупно. Међу њима 14 људи је на респиратору.

Две особе су умрле од почетка ширења заразе, од чега мушкарац (59) из Кикинде, са претходно лошим општим стањем, и жена (92) која је преминула на Инфективној клиници у Београду, пише Телеграф.

Тањуг

About the author

admin

Add Comment

Click here to post a comment