Друштво

КИНЕЗИ НАПРАВИЛИ ПРОЦЕНУ РАЗВОЈА ЕПИДЕМИЈЕ У СРБИЈИ: Лончар открио колико нам треба да победимо корону под ОВИМ условом

Foto: printscreen

Уколико сви почну да се придржавају свих мера, стручњаци из Кине процењују да ће Србији бити потребно 29 дана да стабилизује ситуацију са корона вирусом, изјавио је министар здравља Златибор Лончар.

Група кинеских стручњака у суботу је дошла из Кине како би Србији помогла у борби са коронавирусом.

Лончар је синоћ за РТС рекао да су прве реакције кинеских стручњака задовољавајуће и да су задовољни мерама које је Србија предузела.

“Они су кратко овде, упознају се са нашом ситуацијом, до понедељак после подне ће изаћи са првим сетом нових мера које су се код њих показале као добре”, истиче Лончар.

Кинески стручњаци сматрају, навео је министра, да је потребно 29 дана да бисмо, у случају да се придржавамо садашњих мера, дошли до ситуације да нам не раст број нових случајева корона вируса.

“То је њихова прва верзија, они се још ограђују. Стварно се надам да ћемо сутра имати неки нови предлог и сет мера”, истиче министар здравља.

У овој ситуацији, каже, забрињава то што се поједини људи понашају као да се ништа не дешава.

“Не бих мере назвао строгим или било шта, него бољим и најбољим, морамо да дођемо до најбоље мере, то је мера која спасава људски живот. Ми ћемо све урадити што је до нас да спасимо људске животе, односно да дође до заустављања вируса”, наглашава Лонцар.

Министар је јуче у 19 часова телефоном разговарао са грађанима који имају питања о коронавирусу.

“Људи су збуњени, имају страх. Имају разне недоумице око болести, организације, како функционише систем и све оно што интересује њихове породице. Неки имају личне проблеме па траже савет како да их реше. Људске судбине су такве какве јесу. Покушавамо да у свакој ситуацији помогнемо и да добију адекватну помоћ коју су тражили. Колико год будем успео, разговараћу. Људима то много значи, мени је то посао”, напомиње Лончар.

(Тањуг)

About the author

admin

Add Comment

Click here to post a comment