Друштво

АКО ИЗДРЖИМО УДАР ОВЕ И СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ, НАЈГОРЕ ЈЕ ЗА НАМА! Др Несторовић открио шта је КЉУЧНО у борби против короне

Foto: Printscreen

“Веома је важна брзина којом се увећава број заражених, у Италији се то дешавало сваки дан. Ако рачунамо да сваки оболели зарази 2 око себе, онда се то страховито брзо шири. Сада је дошао тренутак, на почетку треће недеље, који је најважнији. У Кореји и Јапану пада број оболелих, у Кини је практично готово. Сада имају појаву другог таласа” – казао је проф. др. Бранислав Несторовић сумирајући нове податке око епидемије.

“Ако издржимо удар ове, и евентуално четврте недеље, можемо да кажемо да је најтеже за нама. Ова недеља је кључна” – казао је он.

Он каже да је за нас битно директно излагање великој количини вируса, на предмету је мала количина вируса, и додаје да је дезинфекција предмета више психолошка ствар.

  • За нас је директан контакт важан, ако је неко оболео, он вам да велику количину вируса, и онда је велика вероватноћа да се заразите – додао је он.

Још једном је подсетио да је лош пример италијанске недисциплине, јер нова истраживања тамошњег Телекома кажу да 40 одсто Италијана “зуји” напољу и даље и не обазиру се на савете.

Курир.рс, пинк