Друштво

ГРАДОНАЧЕЛНИК БЕОГРАДА ОБЈАСНИО шта ће се десити ако се укине ЈАВНИ ГРАДСКИ ПРЕВОЗ

Printscreen You Tube/RTS

У Београду је током прве ноћи забране кретања било мирно, уз неколико спорадичних опомена грађанима који су, упркос забрани, били на улици од 20 сати до 5 ујутру, изјавио је данас градоначелник Зоран Радојичић.
Радојичић је за РТС рекао да су припадници комуналне полиције јуче, у вечерњим сатима и јутрос били на улици и са припадницима МУП и Војске Србије водили рачуна о томе да ли се грађани придржавају мера.

Градоначелник је рекао да се мали број грађана није придржавао мера и истакао да ће они бити кажњени.

“Начини су различити, али полако долази време када ће престати упозорења и почети кажњавање, за почетак материјално”, рекао је градоначелник.

Он је навео да је суштина мера да растојање између људи буде два метра и да се што мање путује с једне тачке на другу.

Радојичић каже да је крањи циљ, уколико вирус настави да се шири, да се укине градски превоз и дестимулише непотребно кретање.

Упитан како ће грађани који морају долазити на посао уколико градски превоз буде укинут, Радојичић је рекао да укидање не подразумева да неће бити организован превоз за оне људе који морају да раде.

“На све начине ћемо се организовати да људи стигну до послова које морају да обаве”, рекао је Радојичић и додао да се ситуација мора схватити озбиљно.

Он је истакао и да ће намирница у радњама бити, да постоје резерве за дуг временски период и да нема потребе да грађани паниче.

Истакао је и да ће најстарији грађани добити сву неопходну помоћ.

Тањуг