Друштво

Затвара се аеродром Никола Тесла! Могуће потпуно затварање граница!

Printscreen

Како Курир сазнаје, аеродром “Никола Тесла” у Београду од 12 сати биће затворен за саобраћај!

Незванично сазнајемо и да се у државном врху разговара о потпуном укидању међународног саобраћаја односно о потпуном затварању граница, о чему би председник или премијерка у току дана могли да известе јавност, уколико до такве одлуке дође.

Министар потврдио

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић потврдио је данас да ће путнички авио саобраћај од данас бити у потпуности ограничен и да ће аеродроми моћи да раде и примају авионе само уз специјалну дозволу Владе Србије.

“Покушавамо да ограничавањем и обустављањем путничког саобраћаја спречимо уношење додатне заразе у Србију да бисмо нашем здравственом систему дали довољно времена да се брани, односно да имамо довољно лекара и довољно здравих лекара да могу у дужем временском периоду да нас штите” казао је он.

Он је прецизирао да ће бити омогућено да на аеродроме слећу авиони који превозе експерте, који би могли да помогну нашој земљи.

“Сви остали мораће да се стрпе”, рекао је Стефановић.

Држава ће данас разматрати и пооштравање мера када су у питању гранични прелази.

“Хоћемо да размотримо могућност да, уколико влада донесе такву одлуку, зауставимо у потпуности путнички саобраћај у смислу уласка у Републику Србију”, каже Стефановић.

Сви апели које је држава упутила нашим грађанима у иностранству, каже, нису “уродили плодом”.

“Око 70.000 људи је само у протекла три, четири дана успело да уђе у Србију и на такав начин ризикује безбедност свих осталих грађана Србије”, каже министар.

Курир/Тањуг