Хроника

ДЕТАЉИ ХАПШЕЊА ШКАЉАРЦА У БЕОГРАДУ: Никола Мршић ликвидирао голмана Горана Ленца док је радио склекове на стадиону

Foto: Printscreen TV Pink

Которанин Никола Мршић (40) ухапшен је јуче у Србији, а за њим је била расписана потерница од стране НЦБ Интерпол Подгорица.

Он се сумњичи за убиство суграђанина Горана Ленца у септембру 2017. године и покушај убиства Милана Јовићевића. Такође, терети се и за кривично дело стварање криминалне организације.

Мршић се према наводима истраге доводи у везу са шкаљарским кланом.

  • За Н.М. је расписана међународна потерница на основу Наредбе Вишег суда у Подгорици ради вођења кривичног поступка за кривично дело тешко убиство у покушају, јер се исти сумњичи да је 16. септембра 2017. године у Котору убио Г.Л. и покушао да убије М.Л. Такође, Н.М. се потражује и на основу Наредбе Вишег суда у Подгорици ради вођења кривичног поступка због кривичног дела стварање криминалне организације, јер се сумњичи да је као члан криминалне организације имао задатак да пружа помоћ и подршку у извршењу планираних кривичних дела криминалне организације, да делује као извршилац ових дела, да преноси упутства и задатке организатора другим припадницима криминалне организације, те и да остварује сарадњу са припадницима друге криминалне организације. Н.М. се потраживао на међународном плану због тешких кривичних дела те су службеници Сектора криминалистичке полиције у односу на ово лице спроводили истрагу циљаног трагања у сарадњи са више држава – саопштено је из Управе полиције.

Голман убијен док је радио склекове на стадиону

Ленац је убијен 16. септембра 2017. на стадиону фудбалског клуба Бокељ, око 17.25 часова док је тренирао. Убица није био маскиран и посматрао је са трибина Ленца, који је тренирао са другом. У време убиства, на терену је било још људи, али је нападач стрпљиво чекао да они почну да се разилазе, сишао је са трибине, симулирао и да он тренира. Пришао је Ленцу док је голман радио склекове и испалио му два хица у главу. Потом је побегао према излазу стадиона и испалио још неколико хитаца у ваздух, вероватно у намери да уплаши евентуалне очевице.

Истражитељи су током претраге терена након злочина пронашли кесу у којој је егзекутор сакрио пиштољ, и то је био траг који им је помогао да дођу до ДНК профила осумњиченог Которанина, против кога је поднесена кривична пријава.

Мршић је два сата после убиства Ленца привођен, али је након саслушања пуштен на слободу и од тада му се губи сваки траг.

Основаност сумње да је Мршић испалио смртоносни хитац у Ленца потврђена је када су стигли налази из Форензичког центра, где је утврђена подударност ДНК из овог злочина са ДНК профилом осумњиченог, наводи Дан.

(Курир.рс/Вијести.ме