Свет

КАЗНИТЕ НАС, САМО НАС НЕ ИЗБАЦУЈТЕ ИЗ ВОЗА! Италијани бежали из Милана у последњим тренуцима пре БЛОКАДЕ!

Printscreen

Велики број Италијана и других људи у паници се синоћ укрцало у последње возове који воде из Милана и других градова Ломбардије, која је заједно са још 14 региона севера Италије смештена у изолацију.

Како пише “Коријере дела Сера”, последњи воз из Милана, потпуно претрпан људима, напустио је град у 11.20 са станице Гарибалди.

На друштвеним мрежама су објављени снимци који показују реке људе како трче по станици да ухвате воз. Путници су ушли у воз и без купљене карте, рекавши контролорима да су спремни и да прихвате казну, само да их не избацују напоље.

Најмање 16 милиона људи до почетка априла биће под блокадом у региону Ломбардије и у 14 провинција због ширења вируса корона, изјавио је италијански премијер Ђузепе Конте.

Према новој декларацији, коју је усвојила Влада, затварају се фискултурне сале, базени, музеји и скијалишта.

Суспендоване су свадбе и сахране и сви културни догађаји, а спортска такмичења затворена су за јавност. Разматра се, такође, суспензија свих фудбалских мечева.

Број жртава вируса корона у Италији премашио је 230, а у посљедњем извештају званичници су пријавили више од 50 смртних исхода у току 24 сата. Према последњим подацима, заражено је 5.883 лица.

Курир.рс/Блиц