Политика

ШОЈГУ НИЈЕ ДОШАО СЛУЧАЈНО! Вулин: Посета руског министра одбране доказ да Србију поштују у свету!

Pink.rs

Сарадња Србије са Русијом достигла је историјски максимум, оценио је министар одбране Александар Вулин за ТВ Пинк, након јучерашње посете министра одбране Сергеја Шојгуа
Вулин је за Пинк рекао да је Шојгу, уз председника Владимира Путина, један од најважнијих људи у Русији и да веома пажљиво бира тренутке својих посета, посебно када је реч о земљама које објективно немају ту величину као кључни савезник Руске Федерације.

  • То говори да смо слободна и независна земља коју велике силе поштују. Скоро да нема земље у Европи која води самосталну политику и која отворено може да каже да неће увести санкције Руској Федерацији – рекао је Вулин.

Говорећи о најзначајнијим порукама јучерашњег састанка са министром Шојгуом, министар Вулин истакао је да је сарадња достигла историјски максимум и да никада није било више заједничких активности.

  • Од 2000. до 2012. године, док Вучић није постао министар одбране, годишње је било четири, пет заједничких активности и ниједна војна вежба. Само прошле године било је 94 заједничких активности, од тога шест војних вежби. То говори колико смо напредовали и колико је садржајна наша сарадња, а долазак министра Шојгуа говори о томе колико се цени наша сарадња и колико ће се и у будућности наставити – рекао је Вулин.

Додао је да се војнотехнички споразум постигнут између Вучића и Путина апсолутно поштује.

Према његовим речима, част је што је добио лични позив министра Шојгуа да присуствује састанку министара Шангајске организације за сарадњу и да учествује на Московском безбедносном форуму.

Информер.рс/Пинк.рс