Политика

ВУЛИН: Шутановац напада Србију кад год долази Шојгу

Printscreen TV Pink

Министар одбране Србије Александар Вулин оценио је данас да бивши министар одбране и председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац увек искористи прилику да нападне Србију, када у посету треба да стигне руски министар одбране Сергеј Шојгу

  • Кад год се сретнем с руским министром одбране Сергејом Шојгуом неко притисне дугме и Шутановац нападне Србију. Док је ДС био на власти и управљао Министарством одбране, уништено је око 600 борбених возила и артиљеријских оруђа и више од 9.000 стрела 2м и није купљен ни један тенк, авион, хеликоптер – навео је Вулин одговарајући на ауторски текст Драгана Шутановца у Недељнику у коме критикује сарадњу Србије и Русије.

Како је саопштило Министарство одбране, Вулин је навео да Србија данас има 14 најсавременијих нових хеликоптера, стижу нови тенкови, 14 ”мигова 29”… плате у војсци су веће, униформи више, а хране, муниције и горива има много више него када је Шутановац управљао војском по наређењу НАТО официра”.

  • Војска се под Шутановцем смањила… официри попут генерала (Владимиара) Лазаревића су хапшени а успомена на одбрану од НАТО била је забрањена. Зато су укинуте 72. и 63. падобранска, да не подсећају на херојску одбрану народа и војске – истакао је Вулин.

Министар је навео и да за време власти Шутановца “авиони нису имали ни гуме, нити је сваки пилот имао летачки комбинезон… а данас пилоти имају најбоље комбинезоне, 142.000 динара просечну плату, много више часова налета, довољно муниције и горива да чувају небо, а и ПВО стиже”.

  • Шутановац је мудрим вођством успео да ДС избаци из парламента у Београду, да је сроза и посвађа. Ко год да је Шутановца саветовао како то да постигне и наградио га за такав успех заслужује захвалност Србије, и ја зато нећу наставити с подсећањем. Молим Шутановца да настави с пропагандом за чланство у НАТО и да се обавезно врати на чело ДС, само он обе идеје може заувек да сахрани – закључио је Вулин.

Тањуг/Информер.рс