Uncategorized

УДРУЖЕНИ У БОРБИ ЗА ВЕЋИ НАТАЛИТЕТ: „Дунав осигурање“, „Дунав ауто“ и Банка „Поштанска штедионица“ партнери пројекта „Цене минус за 3 плус“

Београд, 12. фебруар 2020 – Са циљем да подстакне развој демографске политике и повећање наталитета, Покрет за децу ТРИ ПЛУС осмислио је пројекат „Поносна картица 2020“ за подршку породицама са троје и више деце. У борби против беле куге, Поносну картицу су међу првима подржале Компанија „Дунав осигурање” и „Дунав ауто”, као и Банка „Поштанска штедионица“.

Поносна картица је потрошачка картица намењена породицама са троје или више деце, која омогућава попуст приликом куповине у малопродајним објектима компанија које су партнери пројекта.

Владица Гавриловић, оснивач и директор Покрета за децу ТРИ ПЛУС, на заједничкој конференцији за медије која је одржана данас захвалио је Компанији „Дунав осигурање“, „Дунав ауту“ и Банци „Поштанска штедионица“ на пруженој подршци и позвао друге компаније да се прикључе.

– Породице са троје и више деце заслужују да им на овај начин захвалимо што су Србији омогућили будућност. Компаније које данас свечано приступају пројекту „Цена минус за три плус“ јасан су сигнал да држава пружа подршку и охрабрује породице са троје и више деце и шаље им поруку да нису саме, а младим родитељима шаље охрабрење да проширују своје породице. Пројекат картице 3+ спровођен је у многим землјама још много раније (Француска, Немачка, Русија), као и у землјама окружења (Хрватска), где је од 2014. године присутна „Обителјска картица 3+“, али до овога нивоа нису дошле. Чланови покрета за децу три плус нису одустајали и показали су да снови могу постати реалност ако у њих верујете – рекао је Гавриловић.

Поводом прикључивања пројекту, Милош Милановић, члан Извршног одбора Компаније „Дунав осигурање”, нагласио је да Поносна картица подржава и циљеве дефинисане стратегијом друштвено одговорног пословања Компаније. „Дунав осигурање“ и Банка „Поштанска штедионица“ започеле су прошле године сарадњу са „Покретом 3 плус“ пружајући финансијску подршку бројним породицама у Србији, а Компанија „Дунав“ је до сада подржавала и проширење породица и развој наталитета кроз помоћ новорођеним бебама својих запослених.

– У жељи да сваки дом, а посебно онај у коме одраста троје или више деце, представља безбрижну породичну оазу, свим корисницима Поносне картице „Дунав осигурање“ обезбедиће 10% попуста на премију комбинованог осигурања домаћинства у оквиру пакета „чувар куће“ – рекао је Милановић.

Корисници Поносне картице ће, захваљујући компанији „Дунав ауто”, имати право и на 20% попуста приликом редовног техничког прегледа у њиховим објектима. Андрија Вујичић, директор „Дунав аута“, изјавио је да је и сам као отац троје деце свестан важности овог пројекта.

– Моје задовољство је сада још веће јер ћемо овим породицама пружити безбедну вожњу по повољнијој цени. Надам се да ћемо, поред тога што помажемо породицама са троје и више деце, уједно мотивисати младе парове да шире своје породице, знајући да могу да рачунају и на нас – нагласио је Вујичић.

Финансијске олакшице корисницима Поносне картице обезбедиће и Банка Поштанска штедионица, као једна од најстаријих финансијских институција у землји, са традицијом дугом готово читав век.

– У цилју подршке породицама са троје и више деце, проширењу породица и популационој политици коју спроводи Влада Републике Србије, Банка Поштанска штедионица као друштвено одговорна институција приклјучила се пројекту „Поносна картица – Цена минус за 3+“ и припремила бројне погодности за чланове Покрета 3 плус, власнике поносне картице, који ће производе и услуге Банке моћи да користе под поволјним условима – истакао је Александар Чортан, члан Извршног одбора Банке Поштанска штедионица.

Покрет за децу ТРИ плус настао је 2017. године са циљем подстицања наталитета и подршке породицама са више деце. Поносна картица покренута је 2019. године, а данас је доступна у 20 општина широм Србије.

Подаци говоре да је неопходно да бар 45% породица у Србији има троје деце како бисмо број становника Србије одржали на данашњем нивоу. Данас у Србији има мање од 8 одсто породица са троје деце, дакле свака 14. породица има више деце. По подацима из 2019. године, на свет је дошло 700 трећерођених и четврторођених беба више него претходне 2018. године.