Политика

ВУЧИЋ О ЛИТИЈАМА У ЦРНОЈ ГОРИ: Не очекујем повлачење закона, али подржавам народ који се мирно бори за своја права!

Printscreen

Председник Александар Вучић рекао је да не може да очекује да ће Закон о слободи вероисповести у Црној Гори бити повучен и додао да подржава народ који мирно протестује, тражи своја права и жели да сачува своје светиње.
На питање Спутника да ли се нада да ће Закон о слободи вероисповести ипак бити повучен, Вучић је рекао да се увек нада, али да би било бесмислено да каже да то очекује.

“Надам се, било би добро, а и ако се то не догоди, овај глас који је подигнут, јесте глас непокореног и непокорног народа, народа који неће да одустане од својих светиња и од свог идентитета. Ако неко дирне у идентитет народа, онда добије такав одговор какав смо видели претходних недеља. Тако да, шта год ви правно радили, суштински, на терену људи се понашају другачије”, навео је Вучић.

Упитан да ли је уз народ у Црној Гори који шета сваког четвртка и недеље и да ли би им се придружио, Вучић је одговорио:

“Како да нисам, ја сам то и хтео, али да то не би било протумачено другачије и као мешање у унутрашње ствари друге државе, нисам отишао. Да ли подржавам народ који мирно протестује, који мирно тражи своја права, који жели да сачува своје светиње, како мислите да мој одговор може да буде другацији од “да” и то једног великог “да”, нагласио је Вучић.

На питање како држава може да помогне Србима да одбране своје светиње у Црној Гори, рекао је да мисли да “ми на најпаметнији и на врло достојанствен нацин то чинимо”.

“Дакле, немешањем у унутрашње ствари Црне Горе, али истичући и борећи се за права нашег народа у Црној Гори, за опстанак Српске православне цркве, не на један насилан начин, већ на један пристојан, демократски, правни начин, чини ми се да смо пронашли најбољу могућу меру”, рекао је Вучић.

Информер.рс/Тањуг