Хроника

УБИЛИ СТАРЦА ЗБОГ 1.500 ДИНАРА: Насмрт претукли Божидара јер су мислили да је од покојног брата наследио велике паре!

Printscreen

Заједничком акцијом полиције из Оџака и Сомбора ухапшени су Никола П. (26) из Лалића и Љубица С. (45) из Оџака, који су 31. јануара опљачкали и насмрт претукли Божидара Митровића (72) из Дероња.

Они су од несрећног човека узели 1.500 динара, а Никола П. га је бесомучно тукао и ногама и рукама тражећи да му преда сав новац који има. Неколико дана пре разбојништва Љубица је са својим садашњим супругом посетила Митровића, који је даљи рођак њеног бившег мужа.

Том приликом је проценила да је Божидар добро ситуиран, верујући да је наследио велику количина новца од преминулог брата који је радио у Швајцарској и био девизни пензионер. Брат је живео у предњем, а Божидар у задњем делу куће, у Улици Краља Александра, у центру Дероња. – Љубица се уортачила с Николом, који се дружи и живи као подстанар с њеним сином у Оџацима. Никола је, иначе, одлежао две године затвора у Мађарској због кријумчарења миграната. Јак је као земља и није гледао где удара старца – испричао је за Новости извор близак истрази.

Пребијени човек је успео да позове полицију и Хитну помоћ, па је одмах пребачен у болницу у Сомбору, одакле је, међутим, упркос бројним подливима, пуштен на кућно лечење. Три дана касније нашао га је мртвог његов братанац, који је бринуо о њему после разбојништва. Обдукцијом је утврђено да је Божидар преминуо због задобијених повреда, па је разбојништво над њим преиначено у тешко убиство. – Није било лако открити починиоце, али је полиција интензивно радила 24 сата на дан и на крају имала тврду и сигурну причу, из које виновници нису могли да се искобељају, а пали су и на полиграфу. Недело су починили око 18 сати, у кући преко пута основне школе и између неколико кафана. У откривању су помогли снимци са камера постављених на објектима у центру села – изнео је извор. Поред новчаника са 1.500 динара, Никола П. је из жртвине куће покупио и јакну, сат и нож. Све то, изузев новца, Љубица и он су бацили у једну јаму у селу, где је полиција пронашла ове предмете. Њих двоје су притворени по налогу вишег јавног тужиоца у Сомбору.

Курир.рс/Вечерње новости