Хроника

СУЂЕЊЕ НЕГОВАТЕЉИЦИ ИЗ ПАКЛА: Сведокиња потврдила да је Ђурђију видела како малтретира и шамара децу

Foto: Printscreen

Маја Јелић, која је направила снимак Ђурђије Алемпијевић (23), бивше неговатељице Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској, која је оптужена за злостављање и занемаривање деце, јуче је у Првом основном суду испричала да је, док је била поред свог детета у тој установи, видела како се оптужена грубо понаша према деци.

  • Собу у којој је било моје дете од просторије у којој је радила Ђурђија делило је стакло. У соби где је она радила било је између 15 и 20 деце – објаснила је Маја Јеличић, наводећи да је у Звечанску први пут дошла 9. јула прошле године, када је добила дозволу надлежног Центра за социјални рад, пошто јој је дете било измештено из породице због насиља.

Како је навела, приметила је да се Ђурђија опходи према деци другачије од других неговатељица.

  • Пресвлачила сам моје дете на пулту, високом метар и десет, а с друге стране стакла Ђурђија је пресвлачила једну девојчицу. У једном моменту девојчицу је оставила саму. Дете се померало лево-десно и задњицом дошло до ивице пулта. Нисам могла да оставим своје дете, и само сам се надала да девојчица неће пасти – рекла је Јелићева пред судом, тврдећи да је дете без надзора било три до пет минута. О ономе што је видела, како је навела, обавестила је психолога у Звечанској, која јој је рекла да је Ђурђија опоменута.
  • Када је тог дана дошла на посао, чинило ми се да је још гора него пре. Носила је децу у обе руке и „отварала“ их и тако их спуштала у креветац. У време ручка видела сам да узима дечака и креће ка ходнику где су столице за храњење. Пре излаза левом руком ударила је шамар девојчици која је била у првом кревету. Девојчици је буквално коса одлетела, почела је да плаче – посведочила је Јелићева, наводећи да је у том тренутку одлучила да постави телефон и сними понашање неговатељице.

(Курир