Политика

СВЕ ВЕЋИ ХАОС У САВЕЗУ ЗА СРБИЈУ! Ђилас: Избацити Бастаћа, Зеленовића и Пауновића уколико изађу на изборе

Informer DN

Лидер Савеза за Србију, тајкун Драган Ђилас побеснео је због најаве могућности да његови сарадници, градоначелници Шапца и Параћина Небојша Зеленовић и Саша Пауновић, као и председник СО Стари град Марко Бастаћ изађу на локалне изборе

  • Ђилас је бесан јер више не може да контролише причу о бојкоту. Скоро сваке недеље неко од његових сарадника прогласи излазак на изборе. Прво ‘1 од 5 милиона’, а сада Зеленовић, Пауновић и Бастаћ, који се испод жита увелико спремају за изборе… Ђилас је зато послао јасну поруку свима да се неће толерисати појединачна искакања и да свако ко изађе на изборе неће више бити део СЗС – каже наш извор из СЗС.

Према његовим речима, Ђилас је и преко својих медија решио да дисциплинује све непослушне сараднике. То је он и сам потврдио у интервјуу за недељник “Време”

  • За нас нема приче како ће неко да изађе на изборе, а да се третира као опозиција, то не може. То је наша црвена линија. Јер свако ко изађе на изборе у Србији, тај излази због себе. Једни да остану посланици, јер без тога не знају шта ће са собом, други да постану посланици, јер им је то сан, или да постану неки одборници, или да сачувају неку власт. Свима су пуна уста да то раде због Србије, али не, то раде само због себе… – рекао је Ђилас.

Председник Грађанског демократског форума Александар Оленик, с друге стране, тврди да бојкот неће успети.

  • Не верујем да ће одлука о бојкоту бити испоштована до краја. Готово је реалан излазак на локалне изборе свих који се сада и последњих месеци куну у бојкот, јер то је нешто што је здрав разум. Надам се да ће они убедити и остале да промене своју штетну одлуку – рекао је Оленик на Н1.

Информер