Политика

КО ЈЕ ОВДЕ ЛУД?! НЕЋЕ НА ИЗБОРЕ, А ХОЋЕ ОПШТИНЕ? Ђиласовци лажирају бојкот!

Informer DN

Док Драган Ђилас и његови сарадници из Савеза за Србију јавно говоре да ће предстојеће изборе у Србији бојкотовати на свим нивоима, у општинама у којима ђиласовци држе власт увелико се припремају за излазак на биралишта!
Како Информер сазнаје, Марко Бастаћ, Небојша Зеленовић и Саша Пауновић у потаји припремају терен да преко група грађана и локалних покрета учествују на изборима у Старом граду, Шапцу и Параћину.

  • Врло су забринути за то шта ће им бојкот донети. Ако напусте локалне самоуправе којим управљају, остају без буџета и позамашног новца који им је на располагању. Уплашени су и да би с доласком напредњака на власт у те три општине биле откривене бројне малверзације. Зато разрађују стратегију како да задрже власт. Све су опције на столу, од формирања локалних покрета и удружења, до званичног изласка на изборе. Најближи овој опцији је Зеленовић, али ни Пауновићу није свеједно. Кажу да им Ђилас није обезбедио позиције, а сада би због његове идеје о бојкоту остали без свега – објашњава наш извор.

Сам Зеленовић јавно је рекао да још није одлучио о изласку на локалне изборе и да ће благовремено обавестити јавност, а није се јасно изјаснио ни Саша Пауновић. И јавност у Србији подељена је око тога треба ли опозиција да учествује на локалним изборима. Док део тврди да је бојкот једини исправан пут, има доста оних који сматрају да се ‘једина преостала упоришта опозиције’ не смеју препустити Вучићу у руке без борбе.

С друге стране, Драган Ђилас тврди да је ствар завршена.

  • Савез за Србију бојкотоваће предстојеће изборе на свим нивоима. Више пута сам рекао да Савез, па и његове чланице, бојкотују све изборе, укључујући и локалне, а тај став се неће мењати – навео је он.

информер