Политика

МИНИСТАРКИНА ДВА САРАДНИКА ПРИВЕЛИ ЗА МЕСЕЦ ДАНА! Зоранин човек пао због корупције: Ухапшен државни секретар Поледица

Printscreen

Лисице: По налогу Тужилаштва за организовани криминал, јуче је приведено пет особа, међу којима и десна рука Михајловићеве. Терете се за злоупотребу службеног положаја и корупцију у предузећу „Инфраструктура железнице“

Миодраг Поледица, државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, на чијем је челу Зорана Михајловић, ухапшен је јуче у наставку предистражног поступка у вези са злоупотребама у фирми „Инфраструктура железнице“.

Поред Поледице, ухапшено је још четворо због сумње да су злоупотребили службени положај, као и због злоупотреба у вези са јавном набавком (у периоду од августа 2018. до маја 2019), а по налогу Тужилаштва за организовани криминал. Како сазнајемо, реч је о радовима на панчевачком мосту.

Иначе, ово је друго хапшење неког од сарадника министарке Зорана Михајловић због корупције у протеклих месец дана – средином јануара приведен је Мирољуб Јевтић, директор „Инфраструктура железнице“.

Нек надлежни раде, али…

Из тужилаштва су саопштили да постоје основи сумње да су запослени у „Инфраструктури железнице“ Мирољуб Јевтић, Бранимир Алимпић и Предраг Ћурчић у поступцима јавне набавке, а супротно Закону о јавним набавкама, кршећи и друге прописе, злоупотребили овлашћења и службене положаје, у чему им је помогао државни секретар, како би фаворизовали привредно друштво чији је директор Зоран Станојевић у добијању послова извођења радова на железници. Ради фингирања постојања конкуренције, осумњичени Мирко Међо, директор другог привредног друштва, такође је давао понуде за послове за које је конкурисала и фирма Зорана Станојевића. Полиција је јуче у току дана извршила претрес на више локација у Београду и Новом Саду.

Како сазнаје Курир, међу осумњиченима за ова дела је и Мирољуб Јевтић, директор „Инфраструктуре железнице“, који је већ у притвору због примања мита.

Михајловићева је јуче позвала надлежне да раде свој посао, али је успут подвукла и да стоји уз свог сарадника. – Сви запослени у министарству и ја у сваком тренутку стојимо на располагању за пружање свих потребних информација. С друге стране, засад немам ниједан разлог да поверујем да је државни секретар Миодраг Поледица умешан у радње које му се стављају на терет – навела је министарка.

Кренуло од директора

Подсетимо, пре Поледице, у јануару, ухапшен је први човек „Инфраструктуре железнице Србије“ Мирољуб Јевтић, и то због мита од 10.0000 евра због експропријације земљишта. Јефтић је, како је признао на саслушању у полицији, у фирми примио мито од посредника Д. Б. као награду за коруптивне радње. Јевтић је казао да је мањи део пара задржавао за себе, а „већи део давао министарки Михајловић и њеном мужу Владимиру Атанацковићу на руке“. Ова информација је касније демантована.

Курир