Хроника

ХАПШЕЊЕ У НОВОМ САДУ: Плавуша шверцовала дрогу и оружје

Foto: Privatna Arhiva, MUP Srbije

Лисице – Маријана М. (31), звана Кокаина, била је за воланом „пасата“, у ком су пронађени већа количина марихуане, хероин и неколико пиштоља

Полиција је ухапсила Маријану М. (31), звану Кокаина, из Новог Сада, након што су у аутомобилу за чијим воланом је била пронашли већу количину наркотика и више комада оружја.

Како сазнајемо, полиција је у Петроварадину зауставила аутомобил марке „пасат“, а кад су отворили пртљажник аутомобила, уследио је шок.

Пун гепек

  • У гепеку се налазио један плетени џак, као и велика, црна, путна торба и још једна мања маслинастозелена торба. Торбе су биле пуне пакета замотаних у целофан. Нађена су четири пакета марихуане, укупне тежине 20 килограма, као и два пакетића хероина. У џаку је било пет пиштоља, замотаних у целофан, као и 20 комада муниције – каже наш извор и додаје да је плавуша одмах ухапшена. – Против ње је поднета кривична пријава због сумње да је неовлашћено производила и препродавала наркотике и оружје. Одређен јој је притвор до 48 сати, након чега ће бити саслушана у тужилаштву – додао је он.

Према речима нашег саговорника, сумња се да је ухапшена плавуша била само део веће криминалне групе. – Претпоставља се да је Маријана била курир и да је за некога превозила дрогу и пиштоље. Испитује се да ли је она радила за неки криминални клан или евентуално није ни знала да ју је неко искористио за „прљав посао“. Осим тога, испитује се коме је илегална роба, коју је превозила, требало да се достави – објашњава саговорник и додаје: – Такође, пронађено оружје послато је на вештачење како би се утврдило да ли је већ коришћено у кривичним делима или је тек требало да се употреби или препрода на црном тржишту.

Путовања

Иначе, ухапшена Новосађанка је на друштвеним мрежама свакодневно делила своје атрактивне фотографије, али и фотографије на којима позира с оружјем. Такође, судећи по њеним профилима, неретко је боравила у Београду, али и Паризу и Црној Гори. – Анђео и грешница без стида, могу бити све у ова четири зида. Само ја могу одлучити с колико греха могу живети – написала је Маријана у опису свог профила на друштвеној мрежи.

Маријана М. је на Фејсбуку објавила да је 2019. године престала да ради у Министарству унутрашњих послова. Међутим, како сазнајемо, она никада није радила у МУП.

Курир