Спорт

СКАНДАЛ У МЕЛБУРНУ О КОМЕ СВИ ЋУТЕ! Откривамо разлог због кога Новак није желео да поздрави публику после победе!

Printscreen

Ђоковић је до рекордне осме шампионске титуле у Мелбурну стигао после велике борбе и четири сата и три минута игре, а тријумф на Аустралијан опену од сутра ће му донети и повратак на прво место на АТП лиси, где ће престићи Шпанца Рафаел Надала.

На конференцији за медије после меча Новак је одговарао на питања новинара међу којима је било и питање дописника Курира Вука Брајовића.

У одсутним моментима овог меца, ста си себи говорио, после другог, трецег сета? Приметили смо на крају Вимблдона и Аустралијан опена ниси урадио свој традиционални поздрав публици – који су разлози?

  • Радим ствари које осећам у том тренутку да су искрене. Када не осећам да не треба то да урадим, не урадим јер осећам да су околности и ситуација на терену да то могу да урадим иако би у том тренутку можда требало то да урадим јер треба да се издигнем изнад ситуације, али добро, човек сам. Свако од нас греши и доживљава живот на различити начин, рекао је Ђоковић.

Поставља се питање – како је могуће да публика у Аустралији није наклоњена Новаку Ђоковићу, човеку који је чак осам пута освојио АО, а само тројица тенисера у историји су успела да један Грен Слем освоје чак осам или више пута?

Зашто сваки Новаков поен буде испраћен само куртоазним аплаузим, док сваки Тимов потез, иако ништа специјалан, буде испраћен громогласним аплаузима?

Зашто се новинарска ложа после Новаковог брејка у петом сету полако празнила?

Зашто је стадион био полупразан током церемоније доделе трофеја?

Зашто је мање људи било на стадиону приликом данашње церемоније него на некадашњем финалу Надала и Федерера?

Све су то питања на која нико од нас нема одговор, осим Новака који је на све то одговорио својим игнорисањем публике, баш као што је то био случај на Вимблдону.

Надамо се да ће свет, али и ми у Србији, коначно схватити колики је допринос Новака Ђоковића, не само за тенисе већ и за цео спорт.

Курир спорт