Регион

ВЕЛИЧАЊЕМ УСТАШТВА ШИРИ БЕСНУ МРЖЊУ! Линта о скандалозном понашању начелнице општине Грачац!

Printscreen

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта најоштрије је осудио поступак начелнице општине Грачац Наташе Турбић (ХДЗ) која је освајање другог места хрватских рукометаша на Европском првенству обележила тако што је на Инстаграму испод њихове фотографије ставила “усташки грб” односно “усташку шаховницу” и додала реч “Спремни”.
У изјави коју је доставио медијима Линта подсећа да је општина Грачац у садашњим границама према попису из 1991. била 99 одсто српска, а према попису из 2011. године живело је око 45 одсто Срба, јер се део њих вратио после протеривања у “Олуји”.

  • Величањем усташтва Наташа Турбић шири бесну мржњу према скоро пола становника општине чија је начелница – онењује Линта, те наводи да је Турбић постала позната и по “срамној и нацистичкој иницијативи да се из парка у Грачацу потпуно сруши и уклони минирано спомен-обележје подигнуто у спомен на 816 палих бораца и 1836 жртава усташког терора”.

Каже да се не сме заборавити да је Турбић, коју Линта све време назива “усташкињом”, победу на изборима за начелницу општине 2017. године прославила уз песме Марка Перковића Томпсона и уз повике “Убиј Србина” и “Србе на врбе”.

Он додаје и да општинска власт Грачаца негира устанак српског народа и часних Хрвата који се обележава сваког 27. јула у Србу, а подсећа и на фотографисање начелнице с ратним злочинцем генералом Антом Готовином.

Линта сматра да су све те чињенице докази да је “ХДЗ истински наследник усташког покрета Анте Павелића, а да је главни програмски циљ ХДЗ-а био да створи етнички чисту Велику Хрватску по узору на Павелићеву НДХ, у чему је делимично успео”. Наташа Турбић се јавно понаша у складу с политиком своје странке, оцењује Линта, те закључује да она због величања усташтва сигуирно неће сносити никакве последице.

Информер/Тањуг