Регион

НЕМИРИ У ПОДГОРИЧКОМ НАСЕЉУ ЗЛАТИЦА: Више особа ухапшено, повређена три полицајца и неколико грађана

Foto: Printscreen YT

Више особа је ухапшено, а три полицајца и више грађана повређени су у вечерашњим нередима у подгоричком насељу Златица, објавили су подгорички медији.У подгоричком насељу Златица група градјана ;је покушала да силом спречи комуналце да прекрече зид обојен у боје српске заставе, а полиција је, приликом асистенције, употриебила бибер спреј и сузавац.

Полиција је окупљенима претходно издала наређење да се разиђу, а грађани су формирали “живи зид” око мурала.

На Златици је присутан велики број полицајаца, као и више комуналних полицајаца, који су дошли како би прекречили осликану заставу.

Када су комунални полицајци, окружени службеницима Управе полиције, након инцидента приступили санирању јавне површине, дошло је до нових нереда, у којима су грађани ватрометима и каменицама почели да гађају полицајце, који су на нападе узвратили сузавцем.

Грађани су почели да се разилазе, након поновног апела полиције. Мурал је прекречен, а полиција у шуми на Златици, преко пута пасареле, још увек растерује дио демонстраната.

Из Управе полиције је речено да је у заједничкој акцији службеника Управе полиције и Комуналне полиције, ради санирања јавне површине, разбијена једна група грађана која је ометала ту активност.

Из полиције су саопштили да је на Златици окупљено више група грађана, који су их “ометали у санирању јавне површине”.

“Првобитно су, више пута упозорени да се разиђу, а потом им је издато наређење о које су се оглушили. Активности су у току”, речено је из УП.

(Курир.рс/Бета)