Политика

ВУЛИН: Припрема се писање новог Закона о Војсци Србије

www.mod.gov.rs

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас да је потребно да се Закон о Војсци Србије напише поново од првог до последњег члана и додао да је на томе већ ангажована радна група ресорног министарства, преноси ТВ Пинк
Та телевизија наводи да би новим законом јединицама Војске Србије могли бити враћени патриотски називи из Првог светског рата – Дринска и Дунавска јединица, а новине би, кажу, могле бити и у структурној организацији војске, односно, увођење нових јединица и батаљона.

  • Крајем прошле године поново смо формирали две славне ратне бригаде – 72. и 63, планирамо да формирамо нове јединице од пешадијског батаљона у Лозници до брдско-планинског батаљона у Прибоју. Подигли смо бројност наших јединица у Куршумлији. Војска јача, постаје бројнија, све опремљенија, све наоружанији, све спремнија да одговори на изазове који су око нас – рекао је Вулин за ТВ Пинк.

Истакао је да ће Војска Србије и ове године радити на унапређењу способности да се суочава са сајбер претњама, јер је то, каже, “бојно поље” новог времена.

У прилогу ТВ Пинка наводи се да би војска добила и нове униформе које ће имати истакнута патриотска обележја, заставу Србије и натпис “За слободу и част отаџбине”, као и да би на униформама могле бити пришивене врпце одликовања и значке за примерне војнике, најбоље стрелце и остала војничка признања.

Додаје се и да Србију очекује усвајање стратегија како би се законски додатно обликовала политика војне неутралности земље.

Tanjug/Informer.rs