Политика

СТИГЛА МОЋНА ПОРУКА ИЗ ГРАЧАНИЦЕ: Не смемо да дозволимо отимање идентитета!

Kosovo onlajn

Председник Општине Грачаница, Срђан Поповић изјавио је да су српски народ на Косову и мештани Грачанице вечерас, присуством молебану за очување православне вере и светиња у братској Црној Гори, показали истинску веру у јединство и слогу.

  • Српска православна црква је, ма где год се налазили, за српски народ темељ истинског постојања и опстанка, живопис који траје вековима и будућност коју остављамо нашим поколењима – изјавио је Поповић за Косово Онлајн.
  • Општина Грачаница и њени мештани вечерас су послали јасну поруку да је крст наш путоказ и да не смемо посустати пред отимањем идентитета. Снагом и јединством наставићемо да храбро стојимо уз нашу православну браћу у Црној Гори и пружамо им неизмерну подршку – истакао је Поповић.

Више хиљада Срба са централног Косова и из Косовског Поморавља, окупило се вечерас у Грачаници, где је одржан молебан у знак подршке СПЦ и Србима у Црној Гори.

Молебан и протестну шетњу организовала је омладина општине Грачаница, уз благослов владике Тедосија који је упутио апел властима у Црној Гори да послушају глас већине свога народа и своје цркве, повуку спорни закон и испоштују права и слободе СПЦ у Црној Гори.

Косово онлајн